L'ESTAT MANTÉ LA PRESÈNCIA POLICIAL MALGRAT EL DESPLEGAMENT DELS MOSSOS

Tot i el desplegament dels Mossos des de fa deu anys, les forces i cossos de Seguretat de l’Estat mantenen els mateixos efectius a Catalunya. Així es desprèn d’un informe del Ministeri de l’Interior sobre els efectius disponibles del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil per comunitats autònomes.

Aquest informe, lliurat al senador Jon Iñarritu, d’EH Bildu, i al que ha tingut accès El Món és concloent en relació als deu darrers anys, quan els Mossos van completar el desplegament com a policia integral de Catalunya, obrint les comissaries a Terres de l’Ebre i Tarragona. L’any 2008, la policia catalana tenia 14.143 efectius que es repartien entre 9 comissaris, 38 intendents, 119 inspectors, 331 sotsinspectors, 733 serfents, 2249 caporals i 10.664 agents. Aquest mateix any 2008, la Guàrdia Civil tenia 3.557 efectius a Catalunya i el Cos Nacional de Policia, 3.240 agents.

Deu anys després, les xifres continuen igual, o fins i tot, amb una ràtio superior de policies espanyols malgrat l'augment de Mossos.Concretament, en començar l'any 2008, la policia catalana tenia 16.610 efectius repartits en un Major, 19 comissaries, 48 intendents, 133 inspectors, 391 sotsinspectors, 922 sergents, 2602 caporals i 12.494 agents. Enguany, 2.859 efectius de CNP i 3.325 de la Guàrdia CIvil treballaven a Catalunya. Deu anys després, i amb dos mil cinc-cents Mossos més, els cossos estatals només ha perdut 586 efectius.

Informa:ELMON.CAT (11-6-2018)

L'ANC I UN FUTUR INCERT: LA RESPOSTA NOMÉS LA SAP EL VENT...

 

Per Ramon Serra, editor

 

 

Malament rai si com era d'esperar la premsa col·laboracionista espanyola se n'alegra de l'absència d'actes de protesta al Rei per part de l'ANC. És evident que la premsa espanyola/espanyolista és un bon termòmetre per saber l'abast dels nostres actes. Com més ens critiquen vol dir que més mal els fem i a l'inrevés com passa ara.

En resum, un pas en fals de l'ANC molt important..Bé està el respecte als morts---per cert, encara circula la hipòtesi d'un possible atemptat d' Estat per evitar el referèndum--, però també per als vius sobretot si han estat atonyinats, viuen a l'exili o són a la presó.

Encara és d'hora per fer-nos la pregunta: quo vadis ANC? Dic això no solament per mostrar la meva disconformitat. Al capdavall tot és opinable i la meva opinió és una més. No per això deixaré de donar suport a l'ANC. Com en la mili, primer cal complir i després protestar. La meva inquietud rau en el fet que l'ANC sembla molt llançada per anar de pet cap a la independència sense valorar-ne els possibles morts, ferits, empresonats o exiliats. És molt fàcil fer proclames maximialistes... quan ens referim als polítics o als altres. Per tant, si s'arronsa davant d'una oportunitat d'or com aquesta, què farà els moments difícils?. Quina credibilitat tindrà ? Ara per ara, com diu una cançó de Bob Dylan "això, amic meu, tan sols ho sap el vent, escolta la resposta dins del vent ".

(11-8-2018).

Visites Rebudes

07998378