LA FISCAL GENERAL DE L'ESTAT DESCARTA DEMANAR UNA REBAIXA DE PENES PER ALS PRESOS POLÍTICS

La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha descartat de moment demanar una rebaixa de penes per als presos polítics sobiranistes. En declaracions a Santander, ha assegurat que "ara per ara no hi ha cap canvi en la posició" de la fiscalia respecte als casos oberts sobre el Procés i ha expressat el seu "suport" a tots els fiscals que han actuant fins ara en aquestes causes, que segons ella ho han fet amb "absoluta professionalitat".

Després que transcendissin informacions que apuntaven a una possible rebaixa de la petició de penes dels presos en cas que reconeguessin els delictes pels quals estan acusats, la fiscal general ho ha negat. "No s'ha formulat cap escrit d'acusació, per la qual cosa no es pot parlar de cap rebaixa de res", ha dit Segarra, que ha detallat que el següent pas que farà la fiscalia és precisament "formular la qualificació". Quan ho farà? "Quan sigui el moment, i és de suposar que serà aviat, perquè sembla que el sumari està gairebé conclòs". "Però només podem parlar que formularem nostre escrit d'acusació en el moment processal pertinent", ha insistit.

Segarra ha assegurat que en els procediments oberts pel referèndum a Catalunya "no hi ha cap novetat" i "segueixen el seu curs", tant en la causa que instrueix el Suprem contra els delictes de rebel·lió, sedició i malversació com la causa que porta l'Audiència Nacional per sedició i organització criminal. "En el moment que tinguem trasllat per qualificar, bé en la causa del Tribunal Suprem o bé la de l'Audiència Nacional, ja anirem posicionant-nos i explicarem les actuacions que duem a terme, però de moment no hi ha cap canvi respecte a la posició que ha mantingut la fiscalia", ha sentenciat.

Dissabte l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, va descartar absolutament la possibilitat de parlar amb la fiscalia amb la intenció d'arribar a un pacte per rebaixar les penes dels polítics processats, tal com divendres Gonzalo Boye –l'advocat de Carles Puigdemont i els exconsellers exiliats a Bèlgica– suggeria que podrien estar fent algunes defenses. "Quan els teus clients són innocents, pactar és absurd", ha sentenciat l'advocat a Rac 1.

Informa:ARA.CAT (9-7-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08495854