LA CUP CARREGA CONTRA LA REUNIÓ: " AIXÒ NO ÉS UN DIÀLEG, SINÓ DOS MONÒLEGS "

El diputat de la CUP, Vidal Aragonès, ha fet una valoració negativa de la reunió d'avui entre el president Quim Torra i el seu homòleg espanyol, Pedro Sánchez, després de constatar la negativa del líder socialista a reconèixer el dret a l'autodeterminació de Catalunya. "Ens trobem davant de dos monòlegs i no d'un diàleg i pot haver-hi una voluntat de tancar per dalt allò que la gent va obrir per baix l'1-O i el 3-O", ha denunciat Aragonès. "Continua el desescalament i així ho ha expressat el president Torra", ha afegit Aragonès, que ha esmentat el pacte del 1978 de les elits per girar full. "La renúncia o no a la unilateralitat no li correspon a cap partit, l'1-O va ser possible gràcies al conjunt del poble de Catalunya, no estem al 2012, estem al 2018, vam fer un referèndum d'autodeterminació i els partits es van comprometre a fer efectiu el dret a l'autodeterminació i només veiem renúncies", ha remarcat el diputat independentista.

El diputat cupaire ha recordat que l'expresident Puigdemont continua en un exili forçós i que el govern espanyol ha donat un "caràcter subaltern" a la trobada amb Torra. Sobre el dret a l'autodeterminació, Aragonès ha destacat que s'ha posat sobre la taula l'article 2 de la Constitució en una aposta clara "per tancar aquest debat". Tampoc amb els presos i exiliats hi ha hagut, a parer de la CUP, s'ha notat cap gest. "El no reconeixement dels presos polítics i dels exiliats és la prova més clara d'aquest tancament", ha subratllat Aragonès, que ha lamentat que la membre del CDR de Viladecans, Tamara Carrasco, no pugui visitar la seva mare, malalta, a Sant Vicenç dels Horts perquè no pot sortir de la seva ciutat.

"Es manté la repressió contra l'independentisme i davant d'aquest fet per què el president Torra fa una valoració positiva de la reunió?", s'ha preguntat el diputat independentista, que ha ressaltat que dels cinc punts que s'han posat sobre la taula no hi ha cap diferència hi ha amb el govern del PP. Pel que fa a la recuperació de les lleis socials suspeses pel TC, Aragonès ha afirmat que "només amb tres d'elles la portaveu del govern espanyol s'ha obert a permetre la seva aplicació". "El govern espanyol necessita dels vots del PDECat i d'ERC per aprovar lleis cosmètiques perquè no hem vist voluntat de derogar la llei mordassa, per exemple", ha anotat Aragonès per justificar aquesta trobada, que ha titllat de "marxa enrera".

Informa:ARA.CAT (9-7-2018)

LA POR A LA CRIDA NACIONAL PER LA REPÚBLICA

"La por a la Crida Nacional per la República"

 


Agustí Colomines

 

Qui no té feina el gat pentina. Això és el que caldria dir-los a tots els que ara es dediquen a interpretar què és i què no és la Crida Nacional per la República (CNR). Lakoff ha fet molt de mal. Els defensors que el relat és la realitat, que és una versió déjà-vu del postmodernisme, no saben explicar per què en menys de 24 hores aquesta crida ja comptava amb gairebé 30.000 adhesions. Llavors recorren al relat. Al seu relat. I aquí s’agermanen els intel·lectuals orgànics del centredreta, d’ERC i els hiperventilats pròxims a no se sap què. El que fa gràcia és que tots coincideixen a dir que la CNR és una OPA a ells mateixos o la refundació del centredreta. Ja està, ras i curt. Resolta la qüestió. Es creuen que així han rebentat el gra que ha fet irreconeixible el sistema de partits.

La crisi catalana ha estat devastadora per a tots els partits. I no tan sols perquè no hagin sabut lidiar-la, sinó perquè les vacil·lacions i les acceleracions, al capdavall el tacticisme, han provocat desastres monumentals. Algú entén la posició d’ERC? Només s’explica pels canvis de lideratge? És que Roger Torrent i Pere Aragonès han portat l’antic partit de Macià a les manses aigües del vell catalanisme, aquell que retòricament era independentista però políticament regionalista? És que l’ERC vol ser l’hereva com Cambó i Jordi Pujol? Això vol dir, per exemple, que Marta Rovira i Gabriel Rufián dominaven en el moment previ al 27-O i que ara manen els “claudicants”? Si això fos així, on queda el centreesquerra i el centredreta que alguns comentaristes fan servir per atacar l’aparició de la CNR i no pas per explicar-ne les raons? Llegeix més...

Visites Rebudes

07878270