EL MINISTERI DE DEFENSA PROHIBEIX ELS LLAÇOS GROCS PERQUÈ SÓN " SÍMBOLS POLÍTICS "

El ministeri de Defensa espanyol es creu plenament legitimat i legalitzat per prohibir la presència de llaços grocs a les instal·lacions militars. De fet, basen la decisió en considerar que el símbol de solidaritat amb els presos polítics són “símbols polítics” i, per tant, han de ser exclosos dels quarters o bases militars.

La decisió s’ha oficialitzat a través d’una resposta a l’insistent senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, que demanava informació sobre la prohibició, del passat 9 de maig, d’entrada a un estudiant a Capitania General de l’Exèrcit a Barcelona per portar el llaç groc.

Segons la resposta del ministeri, a la que ha tingut accès El Món, la prohibició es basa genèricament en el “principi de neutralitat política que regeix l’actuació militar”. Un principi recollit, segons Defensa, en la Llei orgànica 9/2011 de 27 de juliol, de drets i deures dels membres de les forces armades, i en el Reial Decret 96/2009 de sis de febrer, pel que s’aproven les Reials Ordenances de les Forces Armades. “No es permet l’exhibició de símbols polítics als establiments militars”, sentencia el ministeri en la seva resposta al senador Iñarritu.

Al cas concret de l’estudiant, Defensa enfatitza que sempre “es requereix als visitants que compleixin amb l’obligació de no exhibir simbologia política mentre es trobin al recinte militar”. En canvi, altres símbols polítics de solidaritat no s’han prohibit en establiments militars, com els antics llaços blaus en solidaritat amb les víctimes del terrorisme.

Informa:ELMON.CAT (9-7-2018)

LA POR A LA CRIDA NACIONAL PER LA REPÚBLICA

"La por a la Crida Nacional per la República"

 


Agustí Colomines

 

Qui no té feina el gat pentina. Això és el que caldria dir-los a tots els que ara es dediquen a interpretar què és i què no és la Crida Nacional per la República (CNR). Lakoff ha fet molt de mal. Els defensors que el relat és la realitat, que és una versió déjà-vu del postmodernisme, no saben explicar per què en menys de 24 hores aquesta crida ja comptava amb gairebé 30.000 adhesions. Llavors recorren al relat. Al seu relat. I aquí s’agermanen els intel·lectuals orgànics del centredreta, d’ERC i els hiperventilats pròxims a no se sap què. El que fa gràcia és que tots coincideixen a dir que la CNR és una OPA a ells mateixos o la refundació del centredreta. Ja està, ras i curt. Resolta la qüestió. Es creuen que així han rebentat el gra que ha fet irreconeixible el sistema de partits.

La crisi catalana ha estat devastadora per a tots els partits. I no tan sols perquè no hagin sabut lidiar-la, sinó perquè les vacil·lacions i les acceleracions, al capdavall el tacticisme, han provocat desastres monumentals. Algú entén la posició d’ERC? Només s’explica pels canvis de lideratge? És que Roger Torrent i Pere Aragonès han portat l’antic partit de Macià a les manses aigües del vell catalanisme, aquell que retòricament era independentista però políticament regionalista? És que l’ERC vol ser l’hereva com Cambó i Jordi Pujol? Això vol dir, per exemple, que Marta Rovira i Gabriel Rufián dominaven en el moment previ al 27-O i que ara manen els “claudicants”? Si això fos així, on queda el centreesquerra i el centredreta que alguns comentaristes fan servir per atacar l’aparició de la CNR i no pas per explicar-ne les raons? Llegeix més...

Visites Rebudes

07878139