EL MINISTERI DE DEFENSA PROHIBEIX ELS LLAÇOS GROCS PERQUÈ SÓN " SÍMBOLS POLÍTICS "

El ministeri de Defensa espanyol es creu plenament legitimat i legalitzat per prohibir la presència de llaços grocs a les instal·lacions militars. De fet, basen la decisió en considerar que el símbol de solidaritat amb els presos polítics són “símbols polítics” i, per tant, han de ser exclosos dels quarters o bases militars.

La decisió s’ha oficialitzat a través d’una resposta a l’insistent senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, que demanava informació sobre la prohibició, del passat 9 de maig, d’entrada a un estudiant a Capitania General de l’Exèrcit a Barcelona per portar el llaç groc.

Segons la resposta del ministeri, a la que ha tingut accès El Món, la prohibició es basa genèricament en el “principi de neutralitat política que regeix l’actuació militar”. Un principi recollit, segons Defensa, en la Llei orgànica 9/2011 de 27 de juliol, de drets i deures dels membres de les forces armades, i en el Reial Decret 96/2009 de sis de febrer, pel que s’aproven les Reials Ordenances de les Forces Armades. “No es permet l’exhibició de símbols polítics als establiments militars”, sentencia el ministeri en la seva resposta al senador Iñarritu.

Al cas concret de l’estudiant, Defensa enfatitza que sempre “es requereix als visitants que compleixin amb l’obligació de no exhibir simbologia política mentre es trobin al recinte militar”. En canvi, altres símbols polítics de solidaritat no s’han prohibit en establiments militars, com els antics llaços blaus en solidaritat amb les víctimes del terrorisme.

Informa:ELMON.CAT (9-7-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08495873