LA NOVA FISCAL DE L'ESTAT NO DESCARTA CANVIS EN LA SEVA POSICIÓ SOBRE L'1-O

La fiscal general de l’ Estat, María José Segarra, va declarar ahir que en el procés penal sobre el cas 1- O no hi ha canvis “avui dia”. Però no va descartar que n’hi pugui haver en un termini no gaire llarg, perquè, tot seguit, va destacar que la Fiscalia es plantejarà la situació quan hagi d’abordar el tràmit processal consistent en la quali­ficació provisional dels fets investigats.

Òbviament, per això cal que primer s’acordi el tancament del sumari i s’obri la fase de judici oral. Segons Segarra, el primer d’aquests passos es farà ben aviat. La fiscal general, per tant, és plenament conscient que aviat haurà de començar a prendre cartes en la qüestió, amb decisions que, tenint en compte el pes de la Fiscalia en les causes penals, mar­caran el futur del cas 1- O. És a dir, el futur dels polítics que hi estan acusats.

Preguntada ahir sobre la pos­sibilitat que els fiscals rebaixin les seves tesis inicials i recondueixin les acusacions a delictes que tinguin menys pena –el de rebel·lió pot suposar 30 anys de presó–, Segarra va explicar que el següent que farà la Fiscalia és precisament “formular la qualificació” provisional dels fets. Farà aquest tràmit –va afegir– “quan ens donin trasllat, i se suposa que serà aviat, perquè sembla que ja està gairebé conclús el sumari”. Per tant, en aquell moment –va dir– “anirem posicionant-nos i explicarem les actuacions que duguem a terme”.

 

De moment, Segarra no ha abordat el sumari. Acaba d’aterrar. Ha tingut contactes informals amb la cúpula de la Fiscalia i amb els quatre fiscals del Suprem que porten el cas 1- O des del començament. Però encara no s’hi ha assegut per parlar tranquil·lament del tema. Hi ha qüestions més urgents, malgrat que tampoc no són del tot alienes al procés derivat dels fets de l’octubre a Catalunya.

 

Reunió del Consell Fiscal

 

Aquesta setmana, per exemple, es reuneix el Consell Fiscal, màxim òrgan representatiu –i consultiu– de la carrera. Segarra hi explicarà els seus plans per a la reorganització interna de la Fiscalia General.

Aquests plans afectaran, probablement, la Secretaria Tècnica, el laboratori jurídic en què s’elaboren els principals textos de la Fiscalia. Va ser allà, sense anar més lluny, on per ordre de l’aleshores fiscal general, José Manuel Maza, es van redactar les querelles per rebel·lió, sedició, malversació i desobediència, segons els casos, contra els exmembres del Govern català i la Mesa del Parlament. La possible recomposició de la Secretaria Tècnica, per tant, proporcionarà noves pistes sobre quina orientació vol donar Segarra a la tasca de la Fiscalia General.

En tot cas, la fiscal de l’ Estat ja va deixar clar en la preceptiva compareixença al Congrés, prèvia al seu nomenament, que considerava una prioritat el seguiment del cas 1- O sense posicions preconcebudes. En resposta a Lourdes Ciuró (PDECat), que li va retreure l’ús de l’expressió “desafiament independentista”, Segarra va dir que, en el seu cas, “no hi ha cap predisposició a res”, i que només el principi de lega­litat regirà les seves anàlisis sobre els fets del setembre i l’octubre passats a Catalunya. Va afegir que sempre actuaria “valorant totes les proves que existeixin en el procediment”, amb el benentès que “qualsevol violació del nostre marc constitucional sempre portarà l’enèrgica, proporcionada i serena resposta” de la Fiscalia General, perquè el contrari “seria un abandó de funcions per part meva”.

Informa:LAVANGUARDIAESPAÑOLA.CAT (10-7-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08496169