TRAPERO SERÀ JUTJAT PER UN TRIBUNAL DE " MAJORIA PROGRESSISTA "

El major i excap dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero serà jutjat per un tribunal de majoria progressista a l'Audiència Nacional pels delictes de sedició i organització criminal que li atribueix la magistrada Carmen Lamela pels fets del 20 de setembre i de l'1 d'octubre de 2017, segons han confirmat fonts jurídiques. En concret, els jutges seran Manuela Fernández de Prado i Ramón Sáez Valcárcel, acompanyats per la conservadora Concepción Espejel. Fernández de Prado va considerar una crema de fotos del Rei que va tenir lloc el 2007 a Girona llibertat d'expressió. I va emetre un vot discrepant en la sentència que condemnava el raper Pablo Hasél a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, per considerar que el que havia fet el cantant també era llibertat d'expressió. Tant ella com Sáez Valcárcel, a més, van redactar la sentència que absolia els 19 acusats del setge al Parlament del juny del 2011.

Cal recordar que la Sala Penal de l'Audiència Nacional desestimava el 28 de juny els recursos d'apel·lació i confirmava els processaments dels encausats en aquest tribunal. Enviava a judici, doncs, l'excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero per dos delictes de sedició (20-S i 1-O) i un d'organització criminal, la intendent Teresa Laplana per un delicte de sedició (20-S), l'exdirector dels Mossos, Pere Soler, per un delicte de sedició per l'1-O i un d'organització criminal i l'exdirector general d'Interior, Cèsar Puig, també per un delicte de sedició per l'1-O i un d'organització criminal. Sobre Trapero, la sala l'acusa d'actuar amb "absoluta condescendència" amb els fets, de "passivitat" i d'haver previst unes "mesures de seguretat tèbies" durant els registres del 20-S a Economia. Sosté també –com ja ho feia la magistrada Carmen Lamela- que no va enviar cap reforç a la conselleria durant els registres. Sobre l'1-O, el considera "cooperador dels plans secessionistes" i assegura que els Mossos van "incomplir el mandat judicial" d'evitar les votacions. També apunta que va "simular un dispositiu enganyós i merament formal".

 

El tribunal que els jutjarà, la Secció Primera de la Sala del Penal de l'Audiència Nacional, està presidit per la magistrada conservadora Concepción Espejel. Aquesta magistrada ha estat l'encarregada de conduir, per exemple, el judici contra els nois d'Altsasu, un fet que va ser polèmic pel fet que està casada amb un guàrdia civil. Espejel ja va ser apartada del judici del cas Gürtel per la gran afinitat que se li atribueix amb el PP.

Informa:ELMON.CAT (10-7-2018)

LA POR A LA CRIDA NACIONAL PER LA REPÚBLICA

"La por a la Crida Nacional per la República"

 


Agustí Colomines

 

Qui no té feina el gat pentina. Això és el que caldria dir-los a tots els que ara es dediquen a interpretar què és i què no és la Crida Nacional per la República (CNR). Lakoff ha fet molt de mal. Els defensors que el relat és la realitat, que és una versió déjà-vu del postmodernisme, no saben explicar per què en menys de 24 hores aquesta crida ja comptava amb gairebé 30.000 adhesions. Llavors recorren al relat. Al seu relat. I aquí s’agermanen els intel·lectuals orgànics del centredreta, d’ERC i els hiperventilats pròxims a no se sap què. El que fa gràcia és que tots coincideixen a dir que la CNR és una OPA a ells mateixos o la refundació del centredreta. Ja està, ras i curt. Resolta la qüestió. Es creuen que així han rebentat el gra que ha fet irreconeixible el sistema de partits.

La crisi catalana ha estat devastadora per a tots els partits. I no tan sols perquè no hagin sabut lidiar-la, sinó perquè les vacil·lacions i les acceleracions, al capdavall el tacticisme, han provocat desastres monumentals. Algú entén la posició d’ERC? Només s’explica pels canvis de lideratge? És que Roger Torrent i Pere Aragonès han portat l’antic partit de Macià a les manses aigües del vell catalanisme, aquell que retòricament era independentista però políticament regionalista? És que l’ERC vol ser l’hereva com Cambó i Jordi Pujol? Això vol dir, per exemple, que Marta Rovira i Gabriel Rufián dominaven en el moment previ al 27-O i que ara manen els “claudicants”? Si això fos així, on queda el centreesquerra i el centredreta que alguns comentaristes fan servir per atacar l’aparició de la CNR i no pas per explicar-ne les raons? Llegeix més...

Visites Rebudes

07878593