L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA ORDENA INVESTIGAR LA GUÀRDIA CIVIL PER LES CITACIONS DE L'1-O

L'Audiència de Barcelona ha ordenat investigar la querella que va presentar el col·lectiu Drets contra la Guàrdia Civil per les citacions de funcionaris i càrrecs de la Generalitat per l'1-O que el cos va fer fa un any. Els lletrats volen aclarir si el cos actuava per ordre judicial quan va citar a declarar aquestes persones, tal com va assegurar en aquell moment. Inicialment un jutjat de Barcelona va desestimar la querella del col·lectiu però ara el tribunal provincial l'obliga a tirar-la endavant.

El juliol del 2017 la Comandància de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia va remetre diverses citacions judicials a treballadors i funcionaris de la Generalitat de Catalunya fent constar que ho feien a requeriment del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona i en unes diligències secretes, però el mateix jutjat ho va negar. El col·lectiu de juristes Drets va querellar-se contra el cos per falsedat documental. Ara l'Audiència ordena comprovar si existia manament judicial.

 

Nul·litat

En un comunicat, el col·lectiu de juristes ha explicat que si es determinés que la Guàrdia Civil va citar els funcionaris i càrrecs del Govern aparentant que ho feia amb una ordre judicial, aquestes declaracions es podrien considerar nul·les. Entre les persones que van comparèixer a la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia hi ha el llavors secretari de Presidència, Joaquim Nin; el director general d'Atenció Ciutadana, Jordi Graells; el director general de Comunicació, Jaume Clotet, i el llavors coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena.

Segons el col·lectiu, l'Audiència ha demanat al magistrat que s'encarrega de la investigació de l'organització de l'1-O que certifiqui si el 21 de juliol del 2017 tenia una causa oberta pels dominis i per la web del referèndum i si havia ordenat a la Guàrdia Civil la pràctica d'alguna diligència. En funció del que es determini, Drets no descarta querellar-se contra el jutge titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona per prevaricació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Informa:ARA.CAT (10-7-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08487495