SHAHIRA EXPLICA COM VA APRENDRE CATALÀ SENSE L'AJUT DE PIQUÉ

Shakira ha confessat ser una enamorada de Barcelona en moltes ocasions. La colombiana resideix a Catalunya des de fa molts anys, sentint-se part d'aquesta comunitat i estimant la terra com una més. Ser parella d'un independentista com Gerard Piqué també ajuda a tenir estima pels catalans, així com veure créixer els seus fills aquí i educar-se en una escola en català.

La cantant ha viscut aquest cap de setmana una cita molt emotiva: protagonitzant dos concerts multitudinaris a l'impressionant Palau Sant Jordi. Dues actuacions que han fet les delícies dels seus seguidors, podent contemplar la passió que té per la seva terra d'adopció.

I quina millor manera que demostrar-ho que interpretant una de les cançons més mítiques del lloc on viu? Sí, Shakira va regalar per primera vegada la seva versió de tot un himne: Boig per tu de Sau. Un tema que no va dedicar al futbolista, sinó al seu sogre Joan Piqué: "La siguiente canción es una canción que le encanta a mi suegro. A petición de él, la vamos a tocar esta noche. No sé como saldrá, porque casi no la hemos ensayado, pero va con mucho cariño".

Molts van quedar-se bocabadats en ser testimonis de la seva pronunciació perfecta, parlant el català amb molta desimboltura. Però això no és tot, ja que durant tot el concert va anar deixant moltes introduccions i frases en català. Un gest molt aplaudit que recorda a l'última picada d'ullet que va fer durant l'actuació a Milà, quan va omplir l'estadi de cartolines grogues amb un T'estimo en gran.

Arran de tot això, molts es pregunten com ha après el català tan bé. Doncs bé, ara Vanitatis té la resposta. Shakira va instal·lar-se a Barcelona fa uns anys, arribant-hi amb els seus pares William Mebarak i Nidia Ripoll, tenint la mare ascendència catalana. Doncs bé, el pare ha explicat com va començar a aprendre l'idioma en aquest temps rècord: "La meva filla sempre va tenir un do, és una nena amb grans capacitats i una estrella especial. Fixa't que amb el poc temps que porta a Barcelona ja parla el català. I el va aprendre veient la televisió". Una història que a Shakira li agradaria molt explicar.

Sembla que TV3 i la resta de cadenes catalanes haurien tingut un paper destacat en el seu aprenentatge, encara que també han ajudat molt les classes particulars que ha estat fent durant aquest temps: fent lliçons de vocabulari i gramàtica.

Els seus detractors no han trigat gent en deixar-la verda, criticant que es mostri tan 'catalana' i relacionant els seus gestos amb un posicionament favorable a l'independentisme. Ara bé, ella mai no s'ha pronunciat al respecte, mantenint-se aliena a la política. Seguirà així?

Informa:ELNACIONAL.CAT (10-7-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08487633