ROCA INSISTEIX QUE LA CONSTITUCIÓ DÓNA MARGE PER PACTAR UN REFERÈNDUM

Miquel Roca, un dels ponents de la Constitució de 1978, ha insistit avui en la idea que en la Carta Magna "no hi ha cap dret que no tingui empara" i que permet la celebració d'un referèndum. Això sí, ha de ser "autoritzat pel govern espanyol" i "no vinculant". Aquestes són "les regles del joc", ha subratllat Roca, i si no s'accepten, s'adopta una posició "anticonstitucional". Qui va ser un dels principals dirigents de CDC ha fet aquestes declaracions a El Escorial, on participa en un seminari de la Universitat Complutense.

Preguntat sobre si era partidari de la il·legalització dels partits independentistes, una mesura que darrerament és esgrimida des de sectors de la dreta més extrema, Miquel Roca ha dit que totes les formacions que accepten les regles del joc han de ser legals: "La democràcia l'únic que imposa és que vostè pensi el que li doni la gana i digui el que li dona la gana".

 

Una reforma requereix consens

Roca s'ha mostrat favorable a una possible reforma de la Constitució del 78, però ha recordat que el text vigent va ser aprovat per una majoria del 90% i que una modificació sensible s'ha de fer amb la voluntat que sigui assumida per una àmplia majoria. Roca ha repetit el que ja va dir recentment al Cercle d'Economia, que "no hi ha cap problema en la conjuntura política actual a Espanya que tingui el seu origen en la Constitució". Una manera de dir que és en la voluntat política dels qui governen on hi ha la clau per resoldre els problemes polítics. Roca va defensar el maig passat que calia una negociació de la Generalitat amb l'Estat en què "les dues parts dissimulin les seves renúncies".

Informa:NACIODIGITAL.CAT (10-8-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08487396