LLARENA SUSPÈN ELS DIPUTATS INDEPENDENTISTES EMPRESONATS I PUIGDEMONT

El jutge instructor Pablo Llarena ha confirmat que executa la suspensió dels diputats independentistes empresonats i de Carles Puigdemont. De moment no ha suspès a Toni Comín. Després que la sala penal del Tribunal Suprem confirmés fa dues setmanes el processament de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els altres investigats, el jutge ha confirmat la seva suspensió aquest dimarts. La suspensió afecta Carles Puigdemont i els diputats empresonats Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Raül Romeva.

La suspensió implica deixar fora del Parlament els diputats encausats per rebel·lió, que perdrien l'escó, tal com recull l'article 384 bis de la Llei d'Enjudiciament Criminal. Segons els preceptes d'aquest article poden quedar fora del Parlament els diputats empresonats, que fins ara han pogut delegar el seu vot. Això obligaria JxCat i ERC a fer córrer les llistes i reemplaçar els seus escons.

Ara, tot apunta que la suspensió provocarà un nou xoc de legitimitats. D'una banda, la llei espanyola d'Enjudiciament Criminal -aprovada el 1882 per un reial decret- sentencia en l'article 384 bis que la persona processada quedarà "suspesa automàticament" del seu càrrec públic "mentre duri la situació de presó", en els casos de presó provisional pels delictes per "integració i relació amb bandes armades, individus terroristes o rebels". Per tant, la causa de rebel·lió podria justificar l'aplicació de l'article 384 bis.

 

D'altra banda, el reglament del Parlament especifica -en l'article 25- que és causa de "suspensió" d'un diputat si el plenari "ho acorda per majoria absoluta, atesa la naturalesa dels fets imputats", un cop sigui ferm l'acte de processament o d'obertura de judici oral. El reglament parlamentari fa una exposició de delictes en general, sense especificar més.

Tot i així, els experts consideren que si la cambra decidís negar-se a suspendre aquests diputats, amb la resolució de Llarena que expressament ordena al Parlament l'execució de la suspensió, el Suprem o el Constitucional podrien "iniciar un procediment sancionador per un delicte de desacatament".
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (10-7-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08499936