MIQUEL ESQUIUS, NOU CAP DELS MOSSOS

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha nomenat el comissari Miquel Esquius com a nou cap dels Mossos d'Esquadra. A les 20.30 h es presentarà als comissaris al Complex Egara.

Buch busca adaptar el cos "als nous reptes de la societat catalana". Esquius pertany a la segona promoció dels Mossos, ha estat els últims mesos cap de la comissaria de Coordinació Territorial i abans va ser cap de Mobilitat de trànsit i formava part de la prefectura. "Fàcil no ha estat", ha dit Buch quan se li ha preguntat per què s'ha trigat tant.

Miquel Esquius ha agraït "la confiança" que se li ha encomanat. "Accepto el càrrec per un sentit de la responsabilitat i espero estar-ne al nivell", ha dit el nou cap dels Mossos.

"El meu repte és treballar per la seguretat i els ciutadans del país", ha dit, "amb coordinació amb les altres forces de seguretat de l'Estat", ha afegit Esquius. "Em sento hereu dels caps dels Mossos d'Esquadra", ha dit Esquius anomenant tots els seus predecessors.

Buch pren aquesta decisió després d'acceptar la renúncia de Ferran López, que va fer les funcions del cap dels Mossos després que el 155 apartés el major, Josep Lluís Trapero. López va posar el seu càrrec a disposició del conseller el 4 de juny, poc després del nomenament del nou Govern, i 10 dies més tard va acceptar la seva renúncia sense nomenar cap relleu.

Durant aquest temps hi ha hagut una bicefàlia entre els comissaris Joan Carles Molinero i Miquel Esquius, sota el comandament del nou director general de la Policia, Andreu Martínez.

Informa:ELNACIONAL:CAT (10-7-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08487545