BORRELL DEFENSARÀ LA IMMUNITAT DE LLARENA A BÈLGICA

El ministre d'Afers Exteriors, la UE i Cooperació, Josep Borrell, ha donat instruccions a l'ambaixadora d'Espanya a Bèlgica, Cecilia Yuste, perquè demani al Govern belga que comparegui en la causa oberta en aquest país contra el jutge Pablo Llarena i defensi la immunitat de jurisdicció d'Espanya i del mateix magistrat.

Segons han informat Europa Press fonts Exteriors, d'aquesta forma, Borrell ha donat curs a la petició que li ha fet el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGJP), Carlos Lesmes.

Lesmes s'ha dirigit per escrit a Borrell i a la ministra de Justícia, Dolores Delgado, per demanar-los que realitzin "les actuacions corresponents per assegurar la integritat de l'acció de l'Estat" i del jutge d'instrucció del procés independentista, Pablo Llarena, davant de la demanda civil presentada a Bèlgica per l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i quatre exconsellers a l'estranger contra el jutge de l'alt tribunal.

En concret, ha demanat a l'Executiu que "conforme a la pràctica processal belga" requereixi Bèlgica que comparegui davant dels seus propis tribunals en defensa de "la immunitat de jurisdicció d'Espanya i del jutge del Tribunal Suprem demandat".

El Govern donarà curs a la petició de Lesmes amb una "nota verbal", que és la forma habitual de comunicació dels ambaixadors amb els Governs dels països davant dels quals estan acreditats.

De moment no està prevista cap conversa sobre aquest assumpte del ministre Borrell amb el seu homòleg belga, Didier Reynders. No obstant això, ambdós estaran demà a Brussel·les, on se celebra la Cimera de l'OTAN que durarà fins dijous.

Informa:ELNACIONAL:CAT (10-7-2018)

LA POR A LA CRIDA NACIONAL PER LA REPÚBLICA

"La por a la Crida Nacional per la República"

 


Agustí Colomines

 

Qui no té feina el gat pentina. Això és el que caldria dir-los a tots els que ara es dediquen a interpretar què és i què no és la Crida Nacional per la República (CNR). Lakoff ha fet molt de mal. Els defensors que el relat és la realitat, que és una versió déjà-vu del postmodernisme, no saben explicar per què en menys de 24 hores aquesta crida ja comptava amb gairebé 30.000 adhesions. Llavors recorren al relat. Al seu relat. I aquí s’agermanen els intel·lectuals orgànics del centredreta, d’ERC i els hiperventilats pròxims a no se sap què. El que fa gràcia és que tots coincideixen a dir que la CNR és una OPA a ells mateixos o la refundació del centredreta. Ja està, ras i curt. Resolta la qüestió. Es creuen que així han rebentat el gra que ha fet irreconeixible el sistema de partits.

La crisi catalana ha estat devastadora per a tots els partits. I no tan sols perquè no hagin sabut lidiar-la, sinó perquè les vacil·lacions i les acceleracions, al capdavall el tacticisme, han provocat desastres monumentals. Algú entén la posició d’ERC? Només s’explica pels canvis de lideratge? És que Roger Torrent i Pere Aragonès han portat l’antic partit de Macià a les manses aigües del vell catalanisme, aquell que retòricament era independentista però políticament regionalista? És que l’ERC vol ser l’hereva com Cambó i Jordi Pujol? Això vol dir, per exemple, que Marta Rovira i Gabriel Rufián dominaven en el moment previ al 27-O i que ara manen els “claudicants”? Si això fos així, on queda el centreesquerra i el centredreta que alguns comentaristes fan servir per atacar l’aparició de la CNR i no pas per explicar-ne les raons? Llegeix més...

Visites Rebudes

07878746