BORRELL DEFENSARÀ LA IMMUNITAT DE LLARENA A BÈLGICA

El ministre d'Afers Exteriors, la UE i Cooperació, Josep Borrell, ha donat instruccions a l'ambaixadora d'Espanya a Bèlgica, Cecilia Yuste, perquè demani al Govern belga que comparegui en la causa oberta en aquest país contra el jutge Pablo Llarena i defensi la immunitat de jurisdicció d'Espanya i del mateix magistrat.

Segons han informat Europa Press fonts Exteriors, d'aquesta forma, Borrell ha donat curs a la petició que li ha fet el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGJP), Carlos Lesmes.

Lesmes s'ha dirigit per escrit a Borrell i a la ministra de Justícia, Dolores Delgado, per demanar-los que realitzin "les actuacions corresponents per assegurar la integritat de l'acció de l'Estat" i del jutge d'instrucció del procés independentista, Pablo Llarena, davant de la demanda civil presentada a Bèlgica per l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i quatre exconsellers a l'estranger contra el jutge de l'alt tribunal.

En concret, ha demanat a l'Executiu que "conforme a la pràctica processal belga" requereixi Bèlgica que comparegui davant dels seus propis tribunals en defensa de "la immunitat de jurisdicció d'Espanya i del jutge del Tribunal Suprem demandat".

El Govern donarà curs a la petició de Lesmes amb una "nota verbal", que és la forma habitual de comunicació dels ambaixadors amb els Governs dels països davant dels quals estan acreditats.

De moment no està prevista cap conversa sobre aquest assumpte del ministre Borrell amb el seu homòleg belga, Didier Reynders. No obstant això, ambdós estaran demà a Brussel·les, on se celebra la Cimera de l'OTAN que durarà fins dijous.

Informa:ELNACIONAL:CAT (10-7-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08500220