JxC DEFENSA QUE EL PLE DEL PARLAMENT DECIDEIXI SOBRE ELS DIPUTATS SUSPESOS PER LLARENA

La competència és del ple del Parlament, no del Tribunal Suprem. D’aquesta premissa parteix Junts per Catalunya per defensar que l’hemicicle sigui el que decideixi sobre els diputats processats per rebel·lió i suspesos de funcions pel jutge Pablo Llarena. “Hi ha un reglament del Parlament que estableix que la competència és del ple del Parlament”, ha insistit la portaveu Gemma Geis aquest dimarts a la tarda. No ha donat més detalls sobre el procediment que seguiran.

“Per nosaltres preval la sobirania del Parlament”, ha defensat Gemma Geis, que ha carregat amb duresa contra la “creativitat” de la interlocutòria de Llarena. No ha avançat més detalls a l’espera de poder analitzar bé la resolució. Malgrat tot, s’ha mostrat en contra de la substitució de diputats que indica el jutge del TS, que emmarca en un “joc de despropòsits”. Ha indicat que tampoc no demanaran als seus diputats que renunciïn a la seva acta.

Segons la portaveu de JxCat, Llarena “sap aquesta suspensió no té ni cap ni peus”, perquè no existeix delicte de rebel·lió. En aquest sentit, ha defensat que vetllaran perquè “totes les persones escollides democràticament puguin exercir les seves funcions”.Geis ha denunciat la voluntat de la justícia espanyola d’”afectar la política”, en un moment en què s’inicia el diàleg entre els governs català i espanyol.

Informa:ELNACIONAL:CAT (10-7-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08500162