JxC DEFENSA QUE EL PLE DEL PARLAMENT DECIDEIXI SOBRE ELS DIPUTATS SUSPESOS PER LLARENA

La competència és del ple del Parlament, no del Tribunal Suprem. D’aquesta premissa parteix Junts per Catalunya per defensar que l’hemicicle sigui el que decideixi sobre els diputats processats per rebel·lió i suspesos de funcions pel jutge Pablo Llarena. “Hi ha un reglament del Parlament que estableix que la competència és del ple del Parlament”, ha insistit la portaveu Gemma Geis aquest dimarts a la tarda. No ha donat més detalls sobre el procediment que seguiran.

“Per nosaltres preval la sobirania del Parlament”, ha defensat Gemma Geis, que ha carregat amb duresa contra la “creativitat” de la interlocutòria de Llarena. No ha avançat més detalls a l’espera de poder analitzar bé la resolució. Malgrat tot, s’ha mostrat en contra de la substitució de diputats que indica el jutge del TS, que emmarca en un “joc de despropòsits”. Ha indicat que tampoc no demanaran als seus diputats que renunciïn a la seva acta.

Segons la portaveu de JxCat, Llarena “sap aquesta suspensió no té ni cap ni peus”, perquè no existeix delicte de rebel·lió. En aquest sentit, ha defensat que vetllaran perquè “totes les persones escollides democràticament puguin exercir les seves funcions”.Geis ha denunciat la voluntat de la justícia espanyola d’”afectar la política”, en un moment en què s’inicia el diàleg entre els governs català i espanyol.

Informa:ELNACIONAL:CAT (10-7-2018)

LA POR A LA CRIDA NACIONAL PER LA REPÚBLICA

"La por a la Crida Nacional per la República"

 


Agustí Colomines

 

Qui no té feina el gat pentina. Això és el que caldria dir-los a tots els que ara es dediquen a interpretar què és i què no és la Crida Nacional per la República (CNR). Lakoff ha fet molt de mal. Els defensors que el relat és la realitat, que és una versió déjà-vu del postmodernisme, no saben explicar per què en menys de 24 hores aquesta crida ja comptava amb gairebé 30.000 adhesions. Llavors recorren al relat. Al seu relat. I aquí s’agermanen els intel·lectuals orgànics del centredreta, d’ERC i els hiperventilats pròxims a no se sap què. El que fa gràcia és que tots coincideixen a dir que la CNR és una OPA a ells mateixos o la refundació del centredreta. Ja està, ras i curt. Resolta la qüestió. Es creuen que així han rebentat el gra que ha fet irreconeixible el sistema de partits.

La crisi catalana ha estat devastadora per a tots els partits. I no tan sols perquè no hagin sabut lidiar-la, sinó perquè les vacil·lacions i les acceleracions, al capdavall el tacticisme, han provocat desastres monumentals. Algú entén la posició d’ERC? Només s’explica pels canvis de lideratge? És que Roger Torrent i Pere Aragonès han portat l’antic partit de Macià a les manses aigües del vell catalanisme, aquell que retòricament era independentista però políticament regionalista? És que l’ERC vol ser l’hereva com Cambó i Jordi Pujol? Això vol dir, per exemple, que Marta Rovira i Gabriel Rufián dominaven en el moment previ al 27-O i que ara manen els “claudicants”? Si això fos així, on queda el centreesquerra i el centredreta que alguns comentaristes fan servir per atacar l’aparició de la CNR i no pas per explicar-ne les raons? Llegeix més...

Visites Rebudes

07878585