TORRA ARRIBA A ESCÒCIA EN PLENA CRISI DEL BREXIT A LONDRES

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’entrevista avui amb la primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, enmig d’una crisi sense precedents a Londres pels plans sobre com aplicar el Brexit. Torra es reunirà també amb la consellera Clara Ponsatí, exiliada a Escòcia i que a final de mes ha de comparèixer davant el jutge per atendre una euroordre emesa per Espanya.

Sturgeon rebrà Torra a la residència oficial de Bute House. La visita del president arriba en un moment molt especial, atès que l’executiu escocès estudia la possibilitat de fer un segon referèndum d’independència vinculat a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, amb el Brexit.

La proposta d’un nou referèndum coincideix amb una crisi enorme al govern de Londres: aquestes últimes hores han dimitit el ministre d’Afers Estrangers, Boris Johnson, i el responsable de les negociacions amb la Unió Europea, David Davis. El temps de negociació entre el Regne Unit i la Unió Europea es va escurçant sense que hi hagi cap mena d’acord. L’última proposta de la primera ministra, Theresa May, ha estat la de crear un espai comú de comerç entre el Regne Unit i la UE, proposta que no ha agradat els partidaris d’un Brexit dur.

 

Aquest estiu, els independentistes escocesos han començat una campanya que hauria de desembocar en la convocatòria d’un segon referèndum d’independència el primer de febrer del 2021, després del Brexit. Han aprofitat la presentació d’un gran informe econòmic sobre el creixement del país, encarregat per l’SNP, per proposar de reprendre el debat independentista. Segons els mitjans escocesos, Sturgeon esperarà a veure com acaba el Brexit per suggerir aleshores un segon referèndum d’independència per a Escòcia, que a les xarxes ja ha estat batejat com a ‘indyref2’.

La recerca, dirigida per Andrew Wilson, dibuixa la hipòtesi d’una Escòcia independent i respon quin en seria el futur en aquestes condicions. En la presentació, Sturgeon va dir que en el primer referèndum havia guanyat la por d’un futur incert, però que ara la por era restar en un Regne Unit fora de la Unió Europea. Tanmateix, sembla que el govern escocès no convocarà formalment el segon referèndum fins que el Brexit no sigui complet. Segons Sturgeon, cal aclarir que el futur d’una Escòcia independent il·lusiona la població i que hauria de ser sobre aquesta base, i no sobre la desil·lusió del Brexit, que caldria engegar el nou procés.

Informa:VILAWEB.CAT (11-7-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08487711