MÉS DE 30 PROFESSORS DE L'IES EL PALAU DEMANEN EL TRASLLAT PER AL CURS VINENT

Més de 30 professors de l'IES El Palau, que representen un terç de la plantilla, han demanat el trasllat pel curs vinent, després de les acusacions d'adoctrinament i l'assenyalament que han rebut en els darrers mesos. Dins d'aquest grup hi ha vuit dels nou docents investigats per la fiscalia per un presumpte delicte de discriminació i d'injúries; quatre d'ells estan pendents de judici i als altres cinc el jutge els va arxivar la causa, malgrat que el ministeri fiscal ho té previst recórrer.

Segons el delegat sindical de la CGT i portaveu dels professors, Josep Lluís del Alcázar, aquests vuit professors han demanat el trasllat per poder seguir treballant "sense la pressió de l'últim any". "No volen estar de baixa, volen seguir exercint perquè els agrada la seva feina, però en un altre entorn", ha dit en declaracions a El Nacional. A tots ells se'ls ha facilitat poder trobar un nou centre escolar on desenvolupar la seva tasca. Només un dels investigats continuarà a l'IES El Palau.

Del Alcázar no sap la xifra exacta de professors que han demanat el canvi de centre, però li consta que hi ha molts casos i no li estranya perquè "les dificultats amb les quals s'ha treballat aquest curs" han estat molt elevades. "Això té un cost molt alt", ha manifestat. El professor creu que aquest moviment és normal sobretot si es té en compte que de cara a la tardor començaran les citacions judicials. "Novament el focus mediàtic tornarà a estar sobre l'IES El Palau", ha senyalat Del Alcázar.

 


"L'escola catalana ha patit molt"

 

Dels 30 professors que han demanat el canvi de centre, n’hi ha set que tenen plaça fixa a l’IES i la resta o bé és personal interí o bé és personal que cobreix substitucions. Des del Departament d'Ensenyament, el secretari de polítiques educatives Carles Martínez ha dit que l’augment del percentatge de professors que han demanat el trasllat “és normal” perquè aquest any l’escola catalana “ha patit molt i ha estat perseguida”. Martínez ha dit que no sap les raons d’aquestes peticions de trasllat tot i que “me les puc imaginar”. El secretari de polítiques educatives ha reafirmat el missatge que fa uns dies va llençar el conseller d’educació Josep Bargalló: “protecció màxima als professors i cuirassa a la nostra escola”.

 

L'IES El Palau ha passat a ser considerat aquest curs, d'alta complexitat.

 

La fiscalia va citar a declarar 12 professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca el desembre passat pels seus comentaris a classe criticant l'actuació policial l'1-O, malgrat la "humiliació" que sabien que podien causar a alumnes fills d'agents de la Guàrdia Civil. La fiscalia va acusar els professors de lesionar la dignitat de les persones per motius de discriminació per nacionalitat i cinc d'ells també per un delicte d'injúries greus contra els cossos i forces de seguretat. Actualment encara hi ha quatre docents pendents de judici.

Des d'aleshores, els professors han rebut greus amenaces i insults, tot i el suport de moltes famílies de l'escola. El diari El Mundo va publicar un extens reportatge amb els noms complets dels professors, fotografies i tot tipus de detalls sobre ells, que va provocar una allau d'amenaces personals als docents.

Els professors d'El Palau ja van publicar un comunicat en què demanaven la suma dels ciutadans a la seva causa per aturar la repressió contra l'escola pública catalana. Els professors van al·legar que se senten "víctimes d'una campanya que vol desacreditar el model educatiu català" fent creure que té una funció adoctrinadora i promou "una divisió inexistent".

Informa:ELNACIONAL.CAT (11-7-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08487547