MÉS DE 30 PROFESSORS DE L'IES EL PALAU DEMANEN EL TRASLLAT PER AL CURS VINENT

Més de 30 professors de l'IES El Palau, que representen un terç de la plantilla, han demanat el trasllat pel curs vinent, després de les acusacions d'adoctrinament i l'assenyalament que han rebut en els darrers mesos. Dins d'aquest grup hi ha vuit dels nou docents investigats per la fiscalia per un presumpte delicte de discriminació i d'injúries; quatre d'ells estan pendents de judici i als altres cinc el jutge els va arxivar la causa, malgrat que el ministeri fiscal ho té previst recórrer.

Segons el delegat sindical de la CGT i portaveu dels professors, Josep Lluís del Alcázar, aquests vuit professors han demanat el trasllat per poder seguir treballant "sense la pressió de l'últim any". "No volen estar de baixa, volen seguir exercint perquè els agrada la seva feina, però en un altre entorn", ha dit en declaracions a El Nacional. A tots ells se'ls ha facilitat poder trobar un nou centre escolar on desenvolupar la seva tasca. Només un dels investigats continuarà a l'IES El Palau.

Del Alcázar no sap la xifra exacta de professors que han demanat el canvi de centre, però li consta que hi ha molts casos i no li estranya perquè "les dificultats amb les quals s'ha treballat aquest curs" han estat molt elevades. "Això té un cost molt alt", ha manifestat. El professor creu que aquest moviment és normal sobretot si es té en compte que de cara a la tardor començaran les citacions judicials. "Novament el focus mediàtic tornarà a estar sobre l'IES El Palau", ha senyalat Del Alcázar.

 


"L'escola catalana ha patit molt"

 

Dels 30 professors que han demanat el canvi de centre, n’hi ha set que tenen plaça fixa a l’IES i la resta o bé és personal interí o bé és personal que cobreix substitucions. Des del Departament d'Ensenyament, el secretari de polítiques educatives Carles Martínez ha dit que l’augment del percentatge de professors que han demanat el trasllat “és normal” perquè aquest any l’escola catalana “ha patit molt i ha estat perseguida”. Martínez ha dit que no sap les raons d’aquestes peticions de trasllat tot i que “me les puc imaginar”. El secretari de polítiques educatives ha reafirmat el missatge que fa uns dies va llençar el conseller d’educació Josep Bargalló: “protecció màxima als professors i cuirassa a la nostra escola”.

 

L'IES El Palau ha passat a ser considerat aquest curs, d'alta complexitat.

 

La fiscalia va citar a declarar 12 professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca el desembre passat pels seus comentaris a classe criticant l'actuació policial l'1-O, malgrat la "humiliació" que sabien que podien causar a alumnes fills d'agents de la Guàrdia Civil. La fiscalia va acusar els professors de lesionar la dignitat de les persones per motius de discriminació per nacionalitat i cinc d'ells també per un delicte d'injúries greus contra els cossos i forces de seguretat. Actualment encara hi ha quatre docents pendents de judici.

Des d'aleshores, els professors han rebut greus amenaces i insults, tot i el suport de moltes famílies de l'escola. El diari El Mundo va publicar un extens reportatge amb els noms complets dels professors, fotografies i tot tipus de detalls sobre ells, que va provocar una allau d'amenaces personals als docents.

Els professors d'El Palau ja van publicar un comunicat en què demanaven la suma dels ciutadans a la seva causa per aturar la repressió contra l'escola pública catalana. Els professors van al·legar que se senten "víctimes d'una campanya que vol desacreditar el model educatiu català" fent creure que té una funció adoctrinadora i promou "una divisió inexistent".

Informa:ELNACIONAL.CAT (11-7-2018)

LA POR A LA CRIDA NACIONAL PER LA REPÚBLICA

"La por a la Crida Nacional per la República"

 


Agustí Colomines

 

Qui no té feina el gat pentina. Això és el que caldria dir-los a tots els que ara es dediquen a interpretar què és i què no és la Crida Nacional per la República (CNR). Lakoff ha fet molt de mal. Els defensors que el relat és la realitat, que és una versió déjà-vu del postmodernisme, no saben explicar per què en menys de 24 hores aquesta crida ja comptava amb gairebé 30.000 adhesions. Llavors recorren al relat. Al seu relat. I aquí s’agermanen els intel·lectuals orgànics del centredreta, d’ERC i els hiperventilats pròxims a no se sap què. El que fa gràcia és que tots coincideixen a dir que la CNR és una OPA a ells mateixos o la refundació del centredreta. Ja està, ras i curt. Resolta la qüestió. Es creuen que així han rebentat el gra que ha fet irreconeixible el sistema de partits.

La crisi catalana ha estat devastadora per a tots els partits. I no tan sols perquè no hagin sabut lidiar-la, sinó perquè les vacil·lacions i les acceleracions, al capdavall el tacticisme, han provocat desastres monumentals. Algú entén la posició d’ERC? Només s’explica pels canvis de lideratge? És que Roger Torrent i Pere Aragonès han portat l’antic partit de Macià a les manses aigües del vell catalanisme, aquell que retòricament era independentista però políticament regionalista? És que l’ERC vol ser l’hereva com Cambó i Jordi Pujol? Això vol dir, per exemple, que Marta Rovira i Gabriel Rufián dominaven en el moment previ al 27-O i que ara manen els “claudicants”? Si això fos així, on queda el centreesquerra i el centredreta que alguns comentaristes fan servir per atacar l’aparició de la CNR i no pas per explicar-ne les raons? Llegeix més...

Visites Rebudes

07878629