FORCADELL RECUSA ELS MAGISTRATS QUE L'HAN DE JUTJAR PER L'1-O

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha presentat, a través dels seus advocats, un escrit per recusar els magistrats del Suprem Manuel Marchena Gómez –president de la sala-, Andrés Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo Gómez de la Torre, Luciano Varela Castro i Antonio del Moral García, que l'haurien de jutjar per l'1-O junt a la resta d'encausats. Forcadell s'uneix, així, als procediments que també han engegat Junqueras, Romeva, Turull, Rull i Sànchez de recusació dels jutges. Forcadell al·lega elements formals i de participació dels magistrats en la instrucció, i sobretot centra l'argumentació en intentar demostrar la manca d'imparcialitat que considera que hauria de tenir el seu judici.

L'escrit de recusació dels jutges del Suprem apel·la al coneixement que els jutges han tingut de fets, escrits judicials i informes de la Fiscalia durant la instrucció, insistint així que el procediment del judici es podria veure afectat per aquest motiu. A més, referma sobretot la recusació en una imparcialitat que troba a faltar en els magistrats per en haver "donat ja per suposades gairebé totes, moltes o algunes de les valoracions fàctiques i jurídiques efectuades pel Ministeri Fiscal en la seva querella" i creu que això "implica necessàriament una objectiva aparença de pèrdua d'imparcialitat". “Els magistrats han efectuat una anàlisi dels fets i han realitzat una interpretació nova, arbitrària i extensiva sobre l'assumpció de competència; que ha comportat alterar indegudament l'aforament ordinari de la representada, vulnerant així el seu dret al jutge ordinari predeterminat per Llei”, assegura l'advocada de Forcadell a l'escrit.

El Tribunal Suprem té previst decidir la primera setmana de setembre si recusa els magistrats que han de jutjar la causa del procés, segons fonts jurídiques. El tribunal ha rebut les peticions d'onze processats que afirmen que el tribunal que els ha d'asseure al banc dels acusats no és imparcial i, per tant, sol·licita que es canviïn els cinc jutges que el conformen. La decisió l'haurà de prendre l'anomenada Sala del 61, que s'encarrega d'aquest tipus d'incidents de recusació. L'instructor designat és el magistrat Vicente Magro, que s'encarregarà de recopilar tota la informació: els incidents de recusació presentats per les defenses i les al·legacions fetes per la Fiscalia (que ja s'hi ha oposat) i pels mateixos magistrats que es volen recusar.

El Tribunal Suprem ha rebut fins ara sis peticions de recusació. Per una banda, la presentada per la defensa de Rull, Turull i Sànchez (a la que s'ha adherit Forn), una altra de Romeva i Junqueras, una tercera de Puigdemont, Puig i Pontsatí i tres més d'individuals presentades pels lletrats de Forcadell, Borràs i Cuixart.

Informa:ELMON.CAT (7-8-2018)

UNA REVENJA LLARGAMENT PLANIFICADA PER ANORREAR LA NACIÓ CATALANA

 

" Una revenja llargament planificada "

 

SALVADOR CARDÚS

 

El sacrifici dels represaliats polítics posa en evidència la greu feblesa democràtica d’Espanya

 

Avui fa just un any –un any llarguíssim– que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són injustament a la presó. És cert que molta gent d’aquest país està demostrant que no els oblida –ni a ells, ni a la resta d’empresonats i exiliats–, amb multitudinàries concentracions diàries i setmanals en diversos municipis i davant les presons; amb milers de cartes enviades als centres penitenciaris; amb tota mena d’actes “grocs” arreu del país per a les caixes de resistència i amb iniciatives de tant valor simbòlic com la pujada als Cims per la Llibertat. Però fins i tot aquests gestos de solidaritat es podrien tornar rutinaris i acabar fent 'normal' allò que és insuportablement ignominiós. Tenir gent de pau com Sànchez i Cuixart i bona part d’un govern escollit democràticament a la presó i a l’exili –a més dels centenars d’investigats pendents de procediments judicials– és tan i tan greu que costa d’entendre que algú ja ho pugui donar per descomptat a l’hora de valorar la situació política actual.

Aquest primer empresonament de dues persones que estimo i admiro tant, compromeses, intel·ligents, tenaces, valentes, pacífiques i, sobretot, innocents, fa un any que ens va trasbalsar profundament. Algú dirà que es podia veure a venir. Però era un pas tan descarat en l’expressió d’hostilitat de l'Estat cap a una gent i un territori que consideren seus, que semblava que no gosarien fer-lo. Esclar que tampoc no m’havia imaginat l’atonyinament de l’1-O, quinze dies abans. Però que la policia s’excedís encara podia entrar en la hipòtesi del descontrol o de la irritació per aquella profunda humiliació política. Ara bé, ¿era concebible que el sistema judicial es deixés arrossegar per la venjança de manera tan desvergonyida? Llegeix més...

Visites Rebudes

08314843