CADA DIA MIL AGRESSIONS FEIXISTES: AVUI A LA SAGRERA A UN HOME DE 73 ANYS

Un home de 73 anys va ser atacat i agredit a l’estació de la Sagrera de Barcelona el divendres a la tarda per dur un llaç groc a la solapa de la camisa. A més, l’atacant nacionalista espanyol el va atacar vilment per l’esquena al crit de “A mi me hablas en español”.

Els fets els ha denunciat el seu fill a les xarxes socials i ha titllat al radical extremista espanyol de “traïdor i covard”.

Òscar Andreu explica que ho va fer públic ahir tot i que “l’agressió va ser divendres a la tarda, però mons pares no ens van voler dir res per no preocupar-nos”. També ha donat les gràcies als milers de mostres de suport rebudes i també al personal del Metro de Barcelona i els Mossos. Andreu narra que l’agressor “va poder ser identificat in situ” i que no en pot donar més detalls.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (7-8-2018)

UNA REVENJA LLARGAMENT PLANIFICADA PER ANORREAR LA NACIÓ CATALANA

 

" Una revenja llargament planificada "

 

SALVADOR CARDÚS

 

El sacrifici dels represaliats polítics posa en evidència la greu feblesa democràtica d’Espanya

 

Avui fa just un any –un any llarguíssim– que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són injustament a la presó. És cert que molta gent d’aquest país està demostrant que no els oblida –ni a ells, ni a la resta d’empresonats i exiliats–, amb multitudinàries concentracions diàries i setmanals en diversos municipis i davant les presons; amb milers de cartes enviades als centres penitenciaris; amb tota mena d’actes “grocs” arreu del país per a les caixes de resistència i amb iniciatives de tant valor simbòlic com la pujada als Cims per la Llibertat. Però fins i tot aquests gestos de solidaritat es podrien tornar rutinaris i acabar fent 'normal' allò que és insuportablement ignominiós. Tenir gent de pau com Sànchez i Cuixart i bona part d’un govern escollit democràticament a la presó i a l’exili –a més dels centenars d’investigats pendents de procediments judicials– és tan i tan greu que costa d’entendre que algú ja ho pugui donar per descomptat a l’hora de valorar la situació política actual.

Aquest primer empresonament de dues persones que estimo i admiro tant, compromeses, intel·ligents, tenaces, valentes, pacífiques i, sobretot, innocents, fa un any que ens va trasbalsar profundament. Algú dirà que es podia veure a venir. Però era un pas tan descarat en l’expressió d’hostilitat de l'Estat cap a una gent i un territori que consideren seus, que semblava que no gosarien fer-lo. Esclar que tampoc no m’havia imaginat l’atonyinament de l’1-O, quinze dies abans. Però que la policia s’excedís encara podia entrar en la hipòtesi del descontrol o de la irritació per aquella profunda humiliació política. Ara bé, ¿era concebible que el sistema judicial es deixés arrossegar per la venjança de manera tan desvergonyida? Llegeix més...

Visites Rebudes

08314909