CADA DIA MIL AGRESSIONS FEIXISTES: AVUI A LA SAGRERA A UN HOME DE 73 ANYS

Un home de 73 anys va ser atacat i agredit a l’estació de la Sagrera de Barcelona el divendres a la tarda per dur un llaç groc a la solapa de la camisa. A més, l’atacant nacionalista espanyol el va atacar vilment per l’esquena al crit de “A mi me hablas en español”.

Els fets els ha denunciat el seu fill a les xarxes socials i ha titllat al radical extremista espanyol de “traïdor i covard”.

Òscar Andreu explica que ho va fer públic ahir tot i que “l’agressió va ser divendres a la tarda, però mons pares no ens van voler dir res per no preocupar-nos”. També ha donat les gràcies als milers de mostres de suport rebudes i també al personal del Metro de Barcelona i els Mossos. Andreu narra que l’agressor “va poder ser identificat in situ” i que no en pot donar més detalls.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (7-8-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08655716