CADA MIL AGRESSIONS FEIXISTES: AVUI, UN POLICIA ESPANYOL ESCUP I INSULTA DOS DIPUTATS D'ERC

Dos diputats d’ERC al Parlament, Jen Díaz i Josep Maria Jové, han denunciat un agent de la Policia espanyola per haver-los insultat i escopit quan passaven per davant seu mentre feia guàrdia a la porta de la comissaria del CNP de la Via Laietana de Barcelona. Segons la denúncia, els fets van ocórrer el dia 23 de juliol, entre 18:50 i les 19:00 hores, mentre els dos republicans caminàvem en direcció a l’acte oficial d’entrega de les Creus de Sant Jordi que es celebrava al Palau de la Música Catalana. En arribar a l’alçada de la comissaria de la Policia espanyola que es troba a la Via Laietana, “un dels agents del CNP que custodiaven la mencionada instal·lació, uniformat i armat amb arma llarga, va abandonar la posició en la que estava, per haver reconegut els diputats, posant-se a caminar unes passes al costat seu”, segons l’escrit presentat als jutjats. A la denúncia, asseguren que va ser aleshores quan l’agent “es va escurar la gola i va escopir a terra en la direcció on eren els diputats”. A més, en girar-se per mirar-lo, afirmen que l’agent “els va dir “fills de puta” en castellà.

Díaz i Jové afirmen que van continuar el seu camí i “en cap moment es van dirigir al mencionat agent que, amb tota seguretat, va vexar-los, intimidar-los i insultar-los pel fet de reconèixer-los com a diputats independentistes d’ERC”. Segons els republicans, els fets els han “causat temor i desassossec en no ser un cas aïllat, ja que venen sofrint amenaces, insults o danys a la propietat a causa de la seva ideologia política des de fa mesos per part de ciutadans que, presumiblement, no la comparteixen”.

És per això que els diputats reclamen a la denúncia que els responsables de seguretat i vigilància de l’edifici de la comissaria de Via Laietana, “conservin” les imatges de les seves càmeres de videovigilància que enfoquin fora de l’edifici a qualsevol dels espais públics i les “remetin” al Jutjat per tal de poder provar els fets. A més, demanen al cos dels Mossos d’Esquadra que “es dirigeixin a les immediacions de la mencionada comissaria del CNP i esbrinin si existeixen altres imatges de càmeres de vigilància, requerint als titulars de les imatges, si n’hi hagués, per a que les conservin i remetin al jutjat”.

Informa:ELMON.CAT (7-8-2018)

N.de la R.

La impunitat de l'extrema dreta, alguna part de la qual pertany a la policia espanyola, és cada cop més perillosa. Si no s'atura a temps el país se'n va al pot, perquè amb la força bruta tenim totes les de perdre. Aquesta gent intentarà rebentar-ho tot. Sorprèn, si és que cal tenir alguna sorpresa, com els elements ultres de la policia es prenen la justícia pel seu compte i sembla que ningú ni tan sols els pot dir res. L'espiral de violència no ha fet més que començar. President Torra, urgeixen  solucions. Això és més urgent que els pressupostos.

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08656100