CADA MIL AGRESSIONS FEIXISTES: AVUI, UN POLICIA ESPANYOL ESCUP I INSULTA DOS DIPUTATS D'ERC

Dos diputats d’ERC al Parlament, Jen Díaz i Josep Maria Jové, han denunciat un agent de la Policia espanyola per haver-los insultat i escopit quan passaven per davant seu mentre feia guàrdia a la porta de la comissaria del CNP de la Via Laietana de Barcelona. Segons la denúncia, els fets van ocórrer el dia 23 de juliol, entre 18:50 i les 19:00 hores, mentre els dos republicans caminàvem en direcció a l’acte oficial d’entrega de les Creus de Sant Jordi que es celebrava al Palau de la Música Catalana. En arribar a l’alçada de la comissaria de la Policia espanyola que es troba a la Via Laietana, “un dels agents del CNP que custodiaven la mencionada instal·lació, uniformat i armat amb arma llarga, va abandonar la posició en la que estava, per haver reconegut els diputats, posant-se a caminar unes passes al costat seu”, segons l’escrit presentat als jutjats. A la denúncia, asseguren que va ser aleshores quan l’agent “es va escurar la gola i va escopir a terra en la direcció on eren els diputats”. A més, en girar-se per mirar-lo, afirmen que l’agent “els va dir “fills de puta” en castellà.

Díaz i Jové afirmen que van continuar el seu camí i “en cap moment es van dirigir al mencionat agent que, amb tota seguretat, va vexar-los, intimidar-los i insultar-los pel fet de reconèixer-los com a diputats independentistes d’ERC”. Segons els republicans, els fets els han “causat temor i desassossec en no ser un cas aïllat, ja que venen sofrint amenaces, insults o danys a la propietat a causa de la seva ideologia política des de fa mesos per part de ciutadans que, presumiblement, no la comparteixen”.

És per això que els diputats reclamen a la denúncia que els responsables de seguretat i vigilància de l’edifici de la comissaria de Via Laietana, “conservin” les imatges de les seves càmeres de videovigilància que enfoquin fora de l’edifici a qualsevol dels espais públics i les “remetin” al Jutjat per tal de poder provar els fets. A més, demanen al cos dels Mossos d’Esquadra que “es dirigeixin a les immediacions de la mencionada comissaria del CNP i esbrinin si existeixen altres imatges de càmeres de vigilància, requerint als titulars de les imatges, si n’hi hagués, per a que les conservin i remetin al jutjat”.

Informa:ELMON.CAT (7-8-2018)

N.de la R.

La impunitat de l'extrema dreta, alguna part de la qual pertany a la policia espanyola, és cada cop més perillosa. Si no s'atura a temps el país se'n va al pot, perquè amb la força bruta tenim totes les de perdre. Aquesta gent intentarà rebentar-ho tot. Sorprèn, si és que cal tenir alguna sorpresa, com els elements ultres de la policia es prenen la justícia pel seu compte i sembla que ningú ni tan sols els pot dir res. L'espiral de violència no ha fet més que començar. President Torra, urgeixen  solucions. Això és més urgent que els pressupostos.

UNA REVENJA LLARGAMENT PLANIFICADA PER ANORREAR LA NACIÓ CATALANA

 

" Una revenja llargament planificada "

 

SALVADOR CARDÚS

 

El sacrifici dels represaliats polítics posa en evidència la greu feblesa democràtica d’Espanya

 

Avui fa just un any –un any llarguíssim– que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són injustament a la presó. És cert que molta gent d’aquest país està demostrant que no els oblida –ni a ells, ni a la resta d’empresonats i exiliats–, amb multitudinàries concentracions diàries i setmanals en diversos municipis i davant les presons; amb milers de cartes enviades als centres penitenciaris; amb tota mena d’actes “grocs” arreu del país per a les caixes de resistència i amb iniciatives de tant valor simbòlic com la pujada als Cims per la Llibertat. Però fins i tot aquests gestos de solidaritat es podrien tornar rutinaris i acabar fent 'normal' allò que és insuportablement ignominiós. Tenir gent de pau com Sànchez i Cuixart i bona part d’un govern escollit democràticament a la presó i a l’exili –a més dels centenars d’investigats pendents de procediments judicials– és tan i tan greu que costa d’entendre que algú ja ho pugui donar per descomptat a l’hora de valorar la situació política actual.

Aquest primer empresonament de dues persones que estimo i admiro tant, compromeses, intel·ligents, tenaces, valentes, pacífiques i, sobretot, innocents, fa un any que ens va trasbalsar profundament. Algú dirà que es podia veure a venir. Però era un pas tan descarat en l’expressió d’hostilitat de l'Estat cap a una gent i un territori que consideren seus, que semblava que no gosarien fer-lo. Esclar que tampoc no m’havia imaginat l’atonyinament de l’1-O, quinze dies abans. Però que la policia s’excedís encara podia entrar en la hipòtesi del descontrol o de la irritació per aquella profunda humiliació política. Ara bé, ¿era concebible que el sistema judicial es deixés arrossegar per la venjança de manera tan desvergonyida? Llegeix més...

Visites Rebudes

08315102