ELS CDR PREPAREN ACCIONS CONTRA FELIPE VI EN L'ANIVERSARI DELS ATEMPTATS: " KARDA FORA AL BORBÓ "

La presencia del rey en la conmemoración de los atentados de Barcelona y Cambrils del año pasado en la ciudad condal ha estado en duda hasta ayer, cuando fue confirmada por el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, tras despachar con Felipe VI en el mallorquín palacio de Marivent.

Hasta entonces, ni la Generalitat de Catalunya ni el propio ayuntamiento barcelonés habían confirmado la invitación al monarca. De hecho, Quim Torra y dirigentes independentistas como Elsa Artadi habían mostrado su deseo de que el jefe del Estado no asistiera a los actos del próximo 17 de agosto como muestra de su rechazo al discurso del pasado 3 de octubre, en el que condenó el referéndum de independencia y criticó a los líderes que habían conducido a Cataluña a la desobediencia a la Constitución.

Por su parte, el ayuntamiento de Ada Colau no ha querido anunciar de manera oficial ninguna invitación, ni al rey ni a ninguna otra autoridad, aunque ha manifestado que puede acudir quien desee.

Acciones anti borbónicas


Una vez que se ha confirmado la asistencia de los reyes, los comités de defensa de la república (CDR) han reaccionado a la noticia mostrando su desacuerdo y manifestando su desafección por la monarquía.

Pero han ido más allá: según ha podido saber Confidencial Digital, varios CDR han convocado a sus simpatizantes a llevar a cabo “acciones anti borbónicas” bajo el lema ‘Karda fora al Borbó’ en distintos puntos de Barcelona y otras localidades catalanas como la propia Cambrils.

El primero en llamar a sus seguidores fue el CDR del barrio de Gràcia, que ha fechado la primera protesta para el jueves 16 de agosto, la víspera de los actos. Será un “ensayo” de las siguientes manifestaciones, que están previstas para el aniversario de los atentados. Le han seguido casi una decena de comités de Barcelona y el de Cambrils.

Los CDR no han concretado en qué consistirán dichas “acciones”, más allá de que se tratará de protestas colectivas contra la presencia de los reyes en la capital catalana.

 

 

Los Mossos, sin órdenes

 


Según ha podido saber ECD, los Mossos d’Esquadra no han recibido órdenes de prestar labores de vigilancia a los asistentes a estas “acciones”. Señalan además la naturaleza “pacífica” de la mayoría de los actos convocados por los CDR, que, al decir del conseller de Interior Miquel Buch, “entran dentro de la libertad de expresión de los ciudadanos”. Así se ha referido también al escrache recibido por el juez instructor del 1-O, Pablo Llarena, en Gerona hace dos semanas.

Por tanto, los Mossos no actuarán a no ser que se cometan presuntos delitos contra la Corona por parte de los asistentes.

Informa:ELCONFIDENCIAL DIGITAL.COM (8-8-2018)

FELIPE VI, DE LA PROTESTA AL BUIT A BARCELONA

 

"Felip VI, de la protesta al buit "

 

José Antich

 

De totes les imatges que s'han pogut veure aquest divendres de l'acte institucional d'homenatge a les víctimes de l'atemptat del passat 17 d'agost cap, absolutament cap, era tan descarnadament cruel com la vista aèria de la plaça Catalunya de Barcelona. Un espai enorme, d'uns 30.000 metres quadrats, blindat per la policia i ocupat només en una part per l'acte sense encant organitzat per l'Ajuntament de Barcelona on es trobaven el Rei, les autoritats, la classe política, els familiars i un nombrós grup de defensors de la monarquia i de la unitat d'Espanya. Molt pobre en el seu conjunt per a la tragèdia que va ser l'atemptat en què van morir 16 persones, però explicable, lamentablement, per la basta manipulació que la Casa Reial i el govern espanyol han tractat de fer de l'acte.

Es va impedir l'accés a l'independentisme per evitar escenes de protesta i incomoditats de les autoritats espanyoles i l'unionisme es va quedar a casa. O se'n va anar a la platja. El govern espanyol volia evitar la xiulada a Felip VI de l'any passat, que va donar la volta al món i que va mostrar el disgust de la societat catalana amb la monarquia espanyola. L'ANC, Òmnium i els partits independentistes havien fet crides explícites per desmobilitzar els seus simpatitzants davant del model d'acte escollit i la presència reial. I la sempre disciplinada base de l'independentisme català va seguir les seves consignes. No hi va haver xiulades, cert. I només uns centenars de membres dels CDR en silenci i amb pancartes van participar en una marxa silenciosa per la Rambla de Barcelona.

No hi va haver protestes irades com en altres ocasions. Hi va haver una cosa pitjor i que acaba ressonant més que una protesta: el buit. Una plaça Catalunya que hagués pogut ser atapeïda de simpatitzants unionistes presentava enormes llacunes. En tot cas, centenars de persones amb banderes espanyoles. I en un balcó, molt a prop d'on estava instal·lada la comitiva oficial, una gran pancarta amb Felip VI de cap per avall i el següent text en anglès: "El rei d'Espanya no és benvingut als Països Catalans." Una pancarta penjada la nit abans i que els mossos, pel que sembla, primer van rebre ordres de retirar-la i després de no tocar-la. La delegació del govern espanyol ja ha expressat el seu malestar.

Dos breus apunts més. Per què la Casa Reial no va voler realitzar l'ofrena floral a la Rambla al costat de les autoritats catalanes i perquè no es notés tant la seva absència tampoc no hi va anar el president espanyol? Per què les autoritats espanyoles no van ser capaces d'aguantar la mirada a Laura Masvidal, la dona del conseller Quim Forn, quan el president Torra la va col·locar al seu costat a la fila d'autoritats i els la presentava? Felip VI, fugisser, va haver d'escoltar de Masvidal que no era ella sinó el seu marit qui havia de ser allà i el president del CGPJ i president del Suprem, Carlos Lesmes, va girar literalment la cara.

I un corol·lari. La important presència d'independentistes en una tarda climatològicament infernal a Lledoners en homenatge a Quim Forn demostra que la ciutadania no oblida i és agraïda a tot i el molt bé que es va fer aquell 17-A. No cal donar-li més voltes però sí que cal recordar que aquell dia, just aquell dia, van començar moltes coses. I van caure moltes caretes.

Informa:ELNACIONAL.CAT (18-8-2018)

Visites Rebudes

08026316