JA N'HI HA PROU D'IMPUNITAT FEIXISTA ALS NOSTRES CARRERS !

"Ja n'hi ha prou d'impunitat "

 

José Antich

 

Dos diputats d'Esquerra Republicana al Parlament han denunciat un agent de la Policia Nacional per haver-los escopit i insultat davant la Prefectura Superior de Policia, a la Via Laietana, de tan negre record en el passat recent. L'agent anava uniformat i portava una arma llarga. Aquest resum no és un relat de ciència-ficció, ni és tampoc la sinopsi d'una novel·la que, sens dubte, triomfaria a les llibreries.

És un fet real del passat 23 de juliol, quan els parlamentaris Josep Maria Jové i Jenn Díaz s'adreçaven al Palau de la Música per assistir a l'acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi. Dos apunts més: fa uns mesos, la parlamentària ja va denunciar que uns desconeguts li havien destrossat el cotxe a la seva localitat, Sant Andreu de la Barca. I l'altre, es compleixen tres setmanes de l'agressió al fotoperiodista Jordi Borràs per part també d'un agent de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional que, entre altres coses, li va trencar el nas al crit de "Viva Franco". No consta que hagi estat retirat de servei.

Fa ja diversos mesos que aquesta tribuna denuncia la impunitat amb què s'està actuant contra l'independentisme. La violència gratuïta als carrers de vegades contra ciutadans anònims, però altres contra persones perfectament reconeixibles com els dos diputats o Borràs. O el cas de l'atac a Catalunya Ràdio. Al final, existeix la impressió que aquests actes acaben en un expedient arxivat i poca cosa més. Mentrestant, dos diputats denuncien que han tingut por... en passar per davant de la Prefectura Superior de Policia! Això és extraordinàriament greu.

Erradicar el feixisme dels carrers catalans és una prioritat i una obligació democràtica dels poders públics. Ho és de la Generalitat i molt particularment dels Mossos d'Esquadra. Però també de la Delegació del govern espanyol quan els implicats són agents de policia que creuen que la impunitat actual és un salconduit per a actituds intolerables que cal denunciar i perseguir sense cap tipus de matisos.

Informa:ELNACIONAL.CAT (8-8-2018)

UNA REVENJA LLARGAMENT PLANIFICADA PER ANORREAR LA NACIÓ CATALANA

 

" Una revenja llargament planificada "

 

SALVADOR CARDÚS

 

El sacrifici dels represaliats polítics posa en evidència la greu feblesa democràtica d’Espanya

 

Avui fa just un any –un any llarguíssim– que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són injustament a la presó. És cert que molta gent d’aquest país està demostrant que no els oblida –ni a ells, ni a la resta d’empresonats i exiliats–, amb multitudinàries concentracions diàries i setmanals en diversos municipis i davant les presons; amb milers de cartes enviades als centres penitenciaris; amb tota mena d’actes “grocs” arreu del país per a les caixes de resistència i amb iniciatives de tant valor simbòlic com la pujada als Cims per la Llibertat. Però fins i tot aquests gestos de solidaritat es podrien tornar rutinaris i acabar fent 'normal' allò que és insuportablement ignominiós. Tenir gent de pau com Sànchez i Cuixart i bona part d’un govern escollit democràticament a la presó i a l’exili –a més dels centenars d’investigats pendents de procediments judicials– és tan i tan greu que costa d’entendre que algú ja ho pugui donar per descomptat a l’hora de valorar la situació política actual.

Aquest primer empresonament de dues persones que estimo i admiro tant, compromeses, intel·ligents, tenaces, valentes, pacífiques i, sobretot, innocents, fa un any que ens va trasbalsar profundament. Algú dirà que es podia veure a venir. Però era un pas tan descarat en l’expressió d’hostilitat de l'Estat cap a una gent i un territori que consideren seus, que semblava que no gosarien fer-lo. Esclar que tampoc no m’havia imaginat l’atonyinament de l’1-O, quinze dies abans. Però que la policia s’excedís encara podia entrar en la hipòtesi del descontrol o de la irritació per aquella profunda humiliació política. Ara bé, ¿era concebible que el sistema judicial es deixés arrossegar per la venjança de manera tan desvergonyida? Llegeix més...

Visites Rebudes

08314838