JA N'HI HA PROU D'IMPUNITAT FEIXISTA ALS NOSTRES CARRERS !

"Ja n'hi ha prou d'impunitat "

 

José Antich

 

Dos diputats d'Esquerra Republicana al Parlament han denunciat un agent de la Policia Nacional per haver-los escopit i insultat davant la Prefectura Superior de Policia, a la Via Laietana, de tan negre record en el passat recent. L'agent anava uniformat i portava una arma llarga. Aquest resum no és un relat de ciència-ficció, ni és tampoc la sinopsi d'una novel·la que, sens dubte, triomfaria a les llibreries.

És un fet real del passat 23 de juliol, quan els parlamentaris Josep Maria Jové i Jenn Díaz s'adreçaven al Palau de la Música per assistir a l'acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi. Dos apunts més: fa uns mesos, la parlamentària ja va denunciar que uns desconeguts li havien destrossat el cotxe a la seva localitat, Sant Andreu de la Barca. I l'altre, es compleixen tres setmanes de l'agressió al fotoperiodista Jordi Borràs per part també d'un agent de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional que, entre altres coses, li va trencar el nas al crit de "Viva Franco". No consta que hagi estat retirat de servei.

Fa ja diversos mesos que aquesta tribuna denuncia la impunitat amb què s'està actuant contra l'independentisme. La violència gratuïta als carrers de vegades contra ciutadans anònims, però altres contra persones perfectament reconeixibles com els dos diputats o Borràs. O el cas de l'atac a Catalunya Ràdio. Al final, existeix la impressió que aquests actes acaben en un expedient arxivat i poca cosa més. Mentrestant, dos diputats denuncien que han tingut por... en passar per davant de la Prefectura Superior de Policia! Això és extraordinàriament greu.

Erradicar el feixisme dels carrers catalans és una prioritat i una obligació democràtica dels poders públics. Ho és de la Generalitat i molt particularment dels Mossos d'Esquadra. Però també de la Delegació del govern espanyol quan els implicats són agents de policia que creuen que la impunitat actual és un salconduit per a actituds intolerables que cal denunciar i perseguir sense cap tipus de matisos.

Informa:ELNACIONAL.CAT (8-8-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08655587