TORRA: " NO ACCEPTAREM CAP SENTÈNCIA CONTRA ELS DRETS CIVILS I L'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA "


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet costat al vicepresident Pere Aragonès després que el jutjat que porta la causa de l'1-O a Catalunya hagi demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investigui el dirigent d'ERC. "No acceptarem cap sentència en aquesta causa general contra els drets civils i el dret a l’autodeterminació de Catalunya", ha volgut recordar Torra, que porta dies insistint en aquest missatge.

El dirigent de Junts per Catalunya indica que davant d'aquesta situació cal estar "serens, tranquils i orgullosos", i sosté que el sobiranisme guanyarà perquè és "al costat correcte de la història".

I ERC ha titllat la causa contra l'1-O de "farsa" i d'intent " d'escapçar l'independentisme ".Per la seva part, Pere Aragonès ha dit " que estem serens i tranquils per la feina feta i persistirem"

Informa:AGÈNCIES (8-8-2018)

LES ACUSACIONS DEL JUDICI: COMENCEN A FER AIGÜES

"Comença a fer aigües "


Joan J. Queralt

Van iniciar el dimarts 19 les seves declaracions Romeva, amb una solidesa espectacular, pròpia de la seva formació i trajectòria, i Rull, clar, sòlid i a bastament documentat. L'absurdament maratonià dimecres 20 van declarar Turull, Bassa, Borràs i Mundó. En respondre tots a una fiscalia sense esma, reiterativa i desorientada i a una Advocacia de l’Estat, ara per ara, més aviat fosca i testimonial, la jornada es va allargar baldant tothom i lesionant el dret de defensa.

La sessió va acabar amb una rebequeria, amb el consegüent absis de poder, del president del tribunal en fixar, malgrat les raonades peticions de l’advocat Jordi Pina, novament les deu del matí de dijous per reiniciar les sessions.

Dijous va ser un dia intens, però d’horari moderat. Vila, autojustificant-se, però sense abdicar dels seus plantejaments, i un Jordi Sànchez pletòric, que omplirà portades i planes durant molt de temps.

Semblava, amb aquesta cursa com un pollastre escapçat, que, no se sap per quins set sous, calia acabar com fos les declaracions dels acusats aquesta setmana. No ha estat així, perquè, tal com declaraven, tothom veia que no podia ser. Per acabar-ho d’adobar i de pressionar, el tribunal va fer pública l'agenda de citacions de testimonis. Semblava, pel seu atapeïment, més una llista de judicis de faltes que el calendari del judici més important de la història judicial espanyola. Com no podia ser d’altra manera, aquest calendari també s’ha redefinit. Llegeix més...

Opinions

Visites Rebudes

09243823