TORRA A BATET: " JO NO TINC TEMPS DE PREOCUPAR-ME PEL REI "

"Jo no tinc temps per preocupar-me pel Rei". Així ha contestat el president Quim Torra a la ministra Meritxell Batet després que aquesta hagi dit demanat al cap de l'executiu català que no faci política partidista de les víctimes del 17-A. "No es pot fer política amb el terrorisme o utilitzant el cap de l'Estat", li havia etzibat Batet.

Torra ha assegurat que el que a ell li preocupa és que el vicepresident Pere Aragonès i els diputats d'ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó siguin investigats pel TSJC o que el conseller Quim Forn i el major dels Mossos Josep Lluuís Trapero s'enfrontin a judicis indecents. "Jo no tinc temps per preocupar-me del Rei", ha conclòs en un missatge a les xarxes socials.

Informa:ELNACIONAL.CAT (8-8-2018)

LES ACUSACIONS DEL JUDICI: COMENCEN A FER AIGÜES

"Comença a fer aigües "


Joan J. Queralt

Van iniciar el dimarts 19 les seves declaracions Romeva, amb una solidesa espectacular, pròpia de la seva formació i trajectòria, i Rull, clar, sòlid i a bastament documentat. L'absurdament maratonià dimecres 20 van declarar Turull, Bassa, Borràs i Mundó. En respondre tots a una fiscalia sense esma, reiterativa i desorientada i a una Advocacia de l’Estat, ara per ara, més aviat fosca i testimonial, la jornada es va allargar baldant tothom i lesionant el dret de defensa.

La sessió va acabar amb una rebequeria, amb el consegüent absis de poder, del president del tribunal en fixar, malgrat les raonades peticions de l’advocat Jordi Pina, novament les deu del matí de dijous per reiniciar les sessions.

Dijous va ser un dia intens, però d’horari moderat. Vila, autojustificant-se, però sense abdicar dels seus plantejaments, i un Jordi Sànchez pletòric, que omplirà portades i planes durant molt de temps.

Semblava, amb aquesta cursa com un pollastre escapçat, que, no se sap per quins set sous, calia acabar com fos les declaracions dels acusats aquesta setmana. No ha estat així, perquè, tal com declaraven, tothom veia que no podia ser. Per acabar-ho d’adobar i de pressionar, el tribunal va fer pública l'agenda de citacions de testimonis. Semblava, pel seu atapeïment, més una llista de judicis de faltes que el calendari del judici més important de la història judicial espanyola. Com no podia ser d’altra manera, aquest calendari també s’ha redefinit. Llegeix més...

Opinions

Visites Rebudes

09244167