LA FATXENDERIA D'UN REGIDOR DE CIUDADANOS DE GAVÀ QUE VEU " INCREÏBLE" QUE HI HAGI LLAÇOS GROCS A CATALUNYA DEL NORD

El president del grup de Ciudadanos a la Diputació de Barcelona i regidor per la formació a Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, veu “increïble” que hi hagi llaços grocs i una pancarta pels presos polítics a la Catalunya Nord. Així ho ha fet saber amb una carta escrita a mà i en francès al Departament dels Pirineus Orientals, amb la qual els ha exigit que retirin els símbols republicans.

Increible que en el edificio público del Departamento de los Pirineos Orientales de Perpignan tengan lazos amarillos y una pancarta de los presos. Como Presidente de Grupo y Diputado Provincial He presentado queja oficial. @JosepBorrellF @jordi_canyas @CiutadansCs @Cs_Gava #Gava pic.twitter.com/XoLcpRIilx

— Miguel Angel Ibáñez (@MAngel_Ibanez) 9 d’agost de 2018

No es tic a la Catalunya Nord, es tic a la França Sud: aquí no permit cap estelada ni tan sols a les vivendes particulars: a França estan prohbits els partits separatistes (a Espanya no)

— Miguel Angel Ibáñez (@MAngel_Ibanez) 9 d’agost de 2018

La piulada d’Ibáñez ja ha aixecat polseguera a la xarxa en dir que no parla “de la Catalunya Nord sinó de la França Sud”, però encara més entre els que s’imaginen la cara amb que hauran rebut les autoritats de la Catalunya Nord les exigències d’aquest dirigent de Ciudadanos sobre allò que han de fer i no. Ibáñez ha etiquetat en la seva publicació a Twitter el ministre espanyol d’Afers Exteriors, Josep Borrell, suposadament esperant que es pronunciï sobre l’assumpte.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (9-8-2018)

 

ELS POLÍTICS INDEPENDENTISTES POTSER FALLARAN, PERÒ ESPANYA NO ENS FALLARÀ MAI

 

"No patiu: els vots no tenen amo "


«De situacions de frenada i confusió, de desesperació, ja n'hem passades unes quantes i molt serioses. I sempre han acabat obrint pas a fórmules guanyadores»

 

Vicent Partal

 

Hi ha una tensió ambiental notable entre els independentistes, a parer meu ben lògica i raonable. Un any després de la proclamació del 27 d’octubre no som ni de bon tros on tots voldríem ser. I les promeses fetes el 21 de desembre ni s’han complert ni van pel camí de complir-se. Com que les desavinences entre les forces polítiques independentistes són també molt evidents i els incidents entre els uns i els altres sovintegen, la situació deriva en acusacions molt poc elegants. Especialment, entre les parròquies fanàtiques, fanatitzades, de cada banda. Pràcticament cada dia, un polític d’un partit diu blanc i immediatament el de l’altra banda diu negre i ja hi som.

En una entrevista que publicàvem ahir, el diputat d’ERC Ruben Wagensberg diu: ‘Com que no hi ha cap estratègia, ni cap objectiu clar compartit per tots els actors sobiranistes, qualsevol petita cosa es magnifica moltíssim.’ Afegeix, i crec que té raó: ‘Si això [la discrepància sobre el vot dels diputats] hagués passat dos mesos abans del primer d’octubre, hauria semblat una minúcia. Però, sense consens i objectius estratègics compartits, ens anem encallant.’

Efectivament, la clau de tot és que no hi ha consens ni objectius estratègics compartits. No n’hi ha entre Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP. No n’hi ha entre els tres partits i el govern. No n’hi ha entre els polítics i l’ANC. Ni entre l’ANC i Òmnium, cada dia més allunyats. Però la qüestió és que això no pot imposar-se ni pot imposar-ho ningú.

El debat, i per tant la confrontació d’idees i projectes, és imprescindible. No és que siga necessari, és que és imprescindible. I probablement vol temps. Perquè són els fets, i no les paraules, que fan que s’entenguen les propostes. I he de dir que, en aquest sentit, no em fa perdre el son això que passa. Junts per Catalunya sembla que s’aclarirà aviat sobre què vol ser, amb la creació imminent de la Crida i la seua definició. ERC juga fort pel lideratge polític pensant en l’hegemonia electoral i bastint un projecte que sembla que vol incorporar sectors no estrictament independentistes al moviment per l’autodeterminació. I la CUP, tal com expliquem avui en aquest article, ja anuncia mesures importants i radicals, com ara refundar-se o deixar buits els escons del parlament, llevat dels moments clau.

De tot plegat, i de les conseqüències de tot això que veiem, n’emergiran propostes ben diferenciades entre tots, que crec que al final serà la millor manera d’aclarir-nos sobre quin és el camí per a continuar avançant. Personalment, no tinc cap idea de què preferirà la gent, el votant, els ciutadans. Com tots, tinc les meues preferències, però això no té importància. A parer meu, allò que és important de veritat és la certesa que –potser lentament però potser a una velocitat de vertigen– el país anirà entenent molt millor on som, afinant l’anàlisi, i decidirà en conseqüència. I tinc la seguretat absoluta que els vots i els escons variaran si ho vol i ho necessita la gent, com també poden variar els lideratges, desaparèixer demà mateix els actuals per més intocables que puguen semblar i aparèixer-ne de nous que ningú no espera ni controla. Llegeix més...

Visites Rebudes

08325826