LA FATXENDERIA D'UN REGIDOR DE CIUDADANOS DE GAVÀ QUE VEU " INCREÏBLE" QUE HI HAGI LLAÇOS GROCS A CATALUNYA DEL NORD

El president del grup de Ciudadanos a la Diputació de Barcelona i regidor per la formació a Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, veu “increïble” que hi hagi llaços grocs i una pancarta pels presos polítics a la Catalunya Nord. Així ho ha fet saber amb una carta escrita a mà i en francès al Departament dels Pirineus Orientals, amb la qual els ha exigit que retirin els símbols republicans.

Increible que en el edificio público del Departamento de los Pirineos Orientales de Perpignan tengan lazos amarillos y una pancarta de los presos. Como Presidente de Grupo y Diputado Provincial He presentado queja oficial. @JosepBorrellF @jordi_canyas @CiutadansCs @Cs_Gava #Gava pic.twitter.com/XoLcpRIilx

— Miguel Angel Ibáñez (@MAngel_Ibanez) 9 d’agost de 2018

No es tic a la Catalunya Nord, es tic a la França Sud: aquí no permit cap estelada ni tan sols a les vivendes particulars: a França estan prohbits els partits separatistes (a Espanya no)

— Miguel Angel Ibáñez (@MAngel_Ibanez) 9 d’agost de 2018

La piulada d’Ibáñez ja ha aixecat polseguera a la xarxa en dir que no parla “de la Catalunya Nord sinó de la França Sud”, però encara més entre els que s’imaginen la cara amb que hauran rebut les autoritats de la Catalunya Nord les exigències d’aquest dirigent de Ciudadanos sobre allò que han de fer i no. Ibáñez ha etiquetat en la seva publicació a Twitter el ministre espanyol d’Afers Exteriors, Josep Borrell, suposadament esperant que es pronunciï sobre l’assumpte.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (9-8-2018)

 

LA CRISI DEL QUARANTA ANYS DE LA CONSTITUCIÓ: POQUES COSES A CELEBRAR

 


"La crisi dels quaranta "

 

Joan J. Queralt

 

Tots els tòpics solen tenir un bri de veritat, bri que no fa que sigui una cosa substancial. Veritat no és sinònim d’importància. La Constitució compleix 40 anys i ja en fa molts que està en crisi, molts abans del 40: vet aquí la seva veritat.

Bons companys de Madrid em van oferir fa un parell d’anys participar en un llibre col·lectiu sobre la Constitució, amb comentaris de passatges del seu articulat des de la meva especialitat. Ho vaig declinar. He estat convidat a diverses celebracions referents al 40è aniversari de la Carta Magna. Els he declinat tots. La raó: no puc felicitar-me per un text que ha estat ficat dins una gàbia de ferro colat i, en expressió del mateix Tribunal Constitucional (TC), se l’ha petrificat. No en queda res, de l’esperit ni del pacte constitucional del 78.

El pacte del 78, com tota la Transició, és ara maleït. Crec que és injust. El 78 es va fer el que es va poder. Si no es va fer més, és que no se'n va saber més o no es podia fer més... o es va creure que no es podia fer més. Potser va faltar punch, com va demostrar el 23-F: el franquisme estava a les acaballes, eren pocs i covards, però els va sortir prou bé.

El pacte del 78, com tota la Transició, és ara maleït; crec que és injust

La Constitució va tenir una sortida de cavall, com poques altres a la història contemporània. Primer de tot, tothom va entendre, menys els irreductibles de sempre, que la Constitució era una norma jurídica i, per tant, com qualsevol altra, directament aplicable per tots els poders públics, tribunals inclosos. Els exemples són nombrosos. Especialment, la carta de drets fonamentals i ordinaris no és ni de lluny el pitjor del text constitucional. La prova de la seva qualitat democràtica (i tècnica) és que l’article 22.1 de la Llei de transitorietat, juntament amb els drets estatutaris, la va fer seva fins que no es redactés la Constitució catalana. Llegeix més...

Visites Rebudes

08620677