TORRENT APEL·LA A LA UNITAT DEL 3 D'OCTUBRE PER FER INEVITABLE EL REFERÈNDUM

Missatge nítid del president del Parlament, Roger Torrent, dos dies després de la Diada. Torrent ha instat l'independentisme a buscar les "aliances necessàries" per aconseguir un referèndum "que reuneixi tots els requisits per ser efectiu". "Hem de fer inevitable allò que avui sembla impossible. Hem de donar-ho tot per passar del referèndum impossible al referèndum inevitable", ha expressat el dirigent republicà, que ha instat el moviment sobiranista a repetir la "confluència extraordinària" de l'aturada de país del 3 d'octubre del 2017. "L'independentisme ha de pensar en la part del país que no comparteix els seus objectius, s'ha d'adreçar a ella", ha insistit Torrent en una conferència al Fòrum Europa.

Referint-se repetidament a Pedro Sánchez, Torrent ha reclamat al president espanyol que sigui conscient que el referèndum ha de preguntar sobre la República i no sobre un nou Estatut. "Un referèndum sobre un nou Estatut és manifestament insuficient", ha detallat el president del Parlament, que ha instat Sánchez a decidir "si vol ser un estadista o un mal polític, si vol ser Cameron o Rajoy". "Ha de decidir si aborda el repte democràtic a Catalunya pensant en les pròximes eleccions o pensant en les pròximes generacions", ha reblat. Des del punt de vista d'una de les veus institucionals d'ERC, "ajornar" la votació sobre el futur polític de Catalunya "allargarà l'agonia del règim" perquè la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut va produir un "trencament entre la legalitat i la legitimitat". "Una legalitat que ja no és legítima a Catalunya", ha puntualitzat.

 

"No calen cops d'efecte diaris"

Torrent també ha volgut enviar dos missatges més en forma d'avís. El primer, dirigit al govern espanyol sobre el judici als presos polítics. "Una eventual sentència condemnatòria faria irreversible el trencament entre les institucions de Catalunya i l'estat espanyol", ha advertit el president del Parlament. El segon missatge, dirigit a les formacions independentistes i, en concret, als socis de Govern d'ERC. Sense citar cap nom ni cap sigla, a Torrent si l'ha entès tot: "No calen cops d'efecte diaris. Hem deixar de banda l'excés d'emotivitat. Hem de poder dir sense complexos que els passos que fem han de ser efectius". En aquest sentit, ha afirmat que espera que "sigui una legislatura llarga". "No hi ha cap element que ens hagi de fer pensar en un avançament electoral", ha insistit en el torn de preguntes.

L'independentisme ha evidenciat en les últimes hores l'absència d'unitat estratègica amb la moció fallida sobre el diàleg al Congrés, pilotada pel PDECat i pactada amb el PSOE, que finalment va ser retirada. "El diàleg s'ha de poder fer sense cap limitació, tabú i fre", ha expressat Torrent quan li han preguntat per la qüestió, tot negat la divisió en l'independentisme.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (13-9-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08487527