TORRENT APEL·LA A LA UNITAT DEL 3 D'OCTUBRE PER FER INEVITABLE EL REFERÈNDUM

Missatge nítid del president del Parlament, Roger Torrent, dos dies després de la Diada. Torrent ha instat l'independentisme a buscar les "aliances necessàries" per aconseguir un referèndum "que reuneixi tots els requisits per ser efectiu". "Hem de fer inevitable allò que avui sembla impossible. Hem de donar-ho tot per passar del referèndum impossible al referèndum inevitable", ha expressat el dirigent republicà, que ha instat el moviment sobiranista a repetir la "confluència extraordinària" de l'aturada de país del 3 d'octubre del 2017. "L'independentisme ha de pensar en la part del país que no comparteix els seus objectius, s'ha d'adreçar a ella", ha insistit Torrent en una conferència al Fòrum Europa.

Referint-se repetidament a Pedro Sánchez, Torrent ha reclamat al president espanyol que sigui conscient que el referèndum ha de preguntar sobre la República i no sobre un nou Estatut. "Un referèndum sobre un nou Estatut és manifestament insuficient", ha detallat el president del Parlament, que ha instat Sánchez a decidir "si vol ser un estadista o un mal polític, si vol ser Cameron o Rajoy". "Ha de decidir si aborda el repte democràtic a Catalunya pensant en les pròximes eleccions o pensant en les pròximes generacions", ha reblat. Des del punt de vista d'una de les veus institucionals d'ERC, "ajornar" la votació sobre el futur polític de Catalunya "allargarà l'agonia del règim" perquè la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut va produir un "trencament entre la legalitat i la legitimitat". "Una legalitat que ja no és legítima a Catalunya", ha puntualitzat.

 

"No calen cops d'efecte diaris"

Torrent també ha volgut enviar dos missatges més en forma d'avís. El primer, dirigit al govern espanyol sobre el judici als presos polítics. "Una eventual sentència condemnatòria faria irreversible el trencament entre les institucions de Catalunya i l'estat espanyol", ha advertit el president del Parlament. El segon missatge, dirigit a les formacions independentistes i, en concret, als socis de Govern d'ERC. Sense citar cap nom ni cap sigla, a Torrent si l'ha entès tot: "No calen cops d'efecte diaris. Hem deixar de banda l'excés d'emotivitat. Hem de poder dir sense complexos que els passos que fem han de ser efectius". En aquest sentit, ha afirmat que espera que "sigui una legislatura llarga". "No hi ha cap element que ens hagi de fer pensar en un avançament electoral", ha insistit en el torn de preguntes.

L'independentisme ha evidenciat en les últimes hores l'absència d'unitat estratègica amb la moció fallida sobre el diàleg al Congrés, pilotada pel PDECat i pactada amb el PSOE, que finalment va ser retirada. "El diàleg s'ha de poder fer sense cap limitació, tabú i fre", ha expressat Torrent quan li han preguntat per la qüestió, tot negat la divisió en l'independentisme.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (13-9-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08894936