ACAMPADA INDEFINIDA A LA PLAÇA DE SANT JAUME PER EXIGIR LA IMPLANTACIÓ DE LA REPÚBLICA

Un grup de persones s'ha plantat indefinidament davant el Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, per exigir al Govern la implementació de la República. Després de la demostració de força de la gran manifestació de l'11 de setembre i pocs dies abans de la commemoració de l'1 d'octubre, d'aquesta manera l'independentisme vol tornar als carrers per estar preparat per afrontar el que molts anomenen una 'tardor calenta'.

La iniciativa d'acampar va néixer en finalitzar la manifestació de la Diada a través de les xarxes socials. Desenes de persones, sense cap entitat ni partit al darrere, van decidir dirigir-se fins al Palau per exigir l'efectivitat de l'1-O. Un cop allà, en assemblea, els manifestants es van organitzar en torns i des d'aleshores diverses persones s'han unit a la iniciativa.

Tot i la forta pluja que ha caigut a Barcelona, l'acampada compta avui amb un petit grup de manifestants que ha passat la nit amb sacs de dormir. Malgrat el reduït nombre de manifestants amb què ha despertat 'L'acampada de la llibertat' a primera hora d'aquest matí, durant aquest dijous es duran a terme assemblees organitzatives i s'espera que la iniciativa vagi en augment en els dies vinents.

La intenció dels manifestants és quedar-se de manera indefinida i fan una crida a sumar-se a la protesta. "La idea és estar de manera indefinida a no ser que el senyor Torra digui que implementa la República", assegura un dels organitzadors a El Nacional.

El president de la Generalitat, Quim Torra, la consellera de Justícia, Ester Capella, el conseller d'Afers Socials i Treball, Chakir el Homrani, i la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, van visitar aquest dimecres al matí els acampats i van donar suport a l'acció.

Des de l'organització fan una crida a tornar a sortir al carrer per afrontar una tardor de mobilitzacions marcada per la presó i l'exili i expressar la voluntat de "no tornar a l'autonomisme". A més, remarquen que la iniciativa es desenvoluparà sempre amb "una actitud que representi els valors democràtics, integradors i solidaris que ens han caracteritzat".

Informa:ELNACIONAL.CAT (13-9-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08487664