LLUM VERDA A L'EXHUMACIÓ DE FRANCO,AMB L'ABSTENCIÓ DEL PP I DE CIDADANOS

El Congrés dels Diputats ha convalidat aquest dijous el decret d’exhumació de Franco amb els vots favorables de tots els partits a excepció PP i Ciutadans, que s’han abstingut. Hi ha hagut 172 vots a favor i 164 abstencions

En defensa del decret, la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha assegurat que, al seu parer, no hi haurà "pau sense justícia" ni tampoc mentre es mantingui l’"atroç anomalia" que suposa que el dictador estigui enterrat al costat de les seves víctimes.

En la seva intervenció davant del ple del Congrés Calvo ha insistit que no hi haurà "ni pau ni concòrdia" mentre el dictador continuï enterrat en un "mausoleu d'Estat" i en un lloc "en què pot ser exaltat".

"Havíem de haver-ho resolt abans però amb l'entrada en vigor de la Llei de Memòria Històrica a 2007, el retard és insostenible", ha insistit Calvo, que creu que després de 40 anys de democràcia aquesta "anomalia" democràtica "requereix un tancament" .

Informa:ELNACIONAL.CAT (13-9-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08499986