EL SUPREM TORNA A REBUTJAR LA LLIBERTAT DE FORN

La Sala Penal ha denegat una altra petició de llibertat del conseller Joaquim Forn perquè entén que persisteix el risc de reiteració delictiva i el perill de fuga que van portar l'instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, a decretar la presó provisional d'aquest processat. El 3 d'agost passat el conseller va presentar un escrit en què sol·licitava que es deixés sense efecte la mesura cautelar de presó o, si escau, la seva substitució per una altra mesura més pròxima a la llibertat.

La sala indica que resol sense entrar a valorar si els indicis sobre els quals es basa Pablo Llarena per processar Joaquim Forn tenen consistència.

"La divisió funcional d'aquesta sala —òrgan predeterminat per la llei— està concebuda en garantia del dret constitucional dels processats a un tribunal imparcial. Ens permet de mantenir una distància conscient respecte dels fets que seran, al seu dia, objecte d'enjudiciament. Ens preserva davant de qualsevol prejudici i, el que és més important, converteix les proves que seran practicades al judici oral en l'única font valorativa sobre la qual s'ha de construir el desenllaç d'aquest judici", subratllen els magistrats.

A la interlocutòria el Suprem rebutja l'última sol·licitud de llibertat perquè "no han variat les circumstàncies" que ja van ser ponderades en resolucions anteriors tant pel magistrat Pablo Llarena com per la Sala de Recursos per confirmar la presó de Joaquim Forn. Afegeix que les al·legacions de la defensa no introdueixen cap element que suggereixi una modificació dels supòsits sobre els quals descansa la mesura cautelar de presó que afecta el processat. Sobre la relativa a l'estat de salut de la mare de Forn, assenyala que "per més que faci comprensible l'afectació emocional que batega en l'escrit presentat, no té virtualitat per deixar sense efecte la presó preventiva acordada per l'instructor".


El TSJC demana a la fiscalia si s'ha de quedar amb el cas d'Aragonès, Jové i Salvador


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha engegat la maquinaria per treure del jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona els principals responsables de l'1 d'octubre.

Pere Aragonès, Josep Maria Jové i Lluís Salvador son aforats i haurien de passar al TSJC. Aragonès és vice president i conseller d'Economia i Jové i Salvador són diputats del Parlament de Catalunya.

Els tràmits els dirigeix la magistrada Maria Eugènia Alegret que avui ha demanat a la Fiscalia que es posicioni sobre si cal deixar el seu cas al jutge del 13 o passar-lo al Tribunal Superior de Justícia. És un tràmit habitual abans de prendre la decisió.

El jutge d'Instrucció 13 de Barcelona va començar la investigació arran de les declaracions que va fer Santi Vidal en una conferència pública sobre la Hisenda catalana. A partir d'aquí el jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer va encarregar una investigació a la Guàrdia Civil, amb la intervenció dels telèfons, que va derivar el 20 de setembre amb les detencions de diversos alts càrrecs del Govern que s'encarregaven dels preparatius del referèndum de l'1 d'octubre.

D'aquí surt també la denuncia de la Fiscalia per sedició que va portar fins a l'Audiència Nacional Jordi Sànchez i Jordi Cuixart que son a la presó des del 16 d'octubre passat.

Els advocats creuen que hi ha més garanties de defensa si el cas passa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que de fet, és qui ara en té les competències. El jutge d'instrucció 13 ja va intentar derivar part del cas al Tribunal Suprem per unir alguns dels investigats al cas per rebel·lió. Però Pablo Llarena ho va rebutjar.

Informa:ELNACIONAL.CAT (13-9-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08487661