SALA I MARTÍN, " INTRIGAT" PEL MINVANT CURRÍCULUM D'ALBERT RIVERA

L’economista Xavier Sala-i-Martín està intrigat pel currículum d’Albert Rivera, que amb el pas dels anys, en lloc de créixer, ha minvat. De fet, s’ha preguntat que ha passat amb la “misteriosa desaparició” de títols acadèmics.

Efectivament, tal i com ja s’havia assenyalat prèviament a les xarxes socials, s'assegurava l’any 2015 que Albert Rivera estava en possessió de dos màsters, un d’ells en una universitat dels Estats Units, a més d’un doctorat en Dret Constitucional i una llicenciatura en Dret.✔
@XSalaimartin

La "misteriosa desaparición" de los títulos de @Albert_Rivera. Hace unos años era doctor y tenía dos masters (uno de ellos en Estados Unidos). Ahora sólo es licenciado. A este ritmo, en unos meses su título más importante va a ser el carnet de conducir!!!

Un any més tard, el 2016, el doctorat ja havia caigut de la seva biografia i el màster dels Estats Units s’havia reconvertit en un curs de Marquèting Polític. Finalment, en l’actualitat el seu currículum encara s’ha aprimat més i només és llicenciat en Dret.

Informa:ELNACIONAL.CAT (13-9-2018)

SENYORS DE L'ICE: UNA LLENGUA AMENAÇADA COM EL CATALÀ NECESSITA UNA NORMA FORTA, SEGURA, ESTABLE QUE NO DESORIENTI

 

"Ara és l’hora, IEC"
«Una llengua amenaçada com el català ha de menester una norma forta, segura, estable, que no desorienti»

 

Per: Jordi Badia i Pujol

 

Ara fa dos anys que es va publicar la Gramàtica de l’Institut d’Estudis Catalans (GIEC). L’acolliment d’aquella obra fou divers: alguns filòlegs hi veien una gran oportunitat d’acostar la norma al ‘català del carrer’. Alguns altres, preocupats per la pèrdua de genuïnitat accelerada, consideràvem perillós que acceptés mots, construccions i girs que fins llavors havien estat bandejats per la normativa perquè eren fruit de la interferència del castellà. Molts d’aquests castellanismes gramaticals, la GIEC els presentava com a col·loquialismes: no els recomanava en registres formals, però els acceptava en els informals.

En una cosa coincidia pràcticament tothom: la GIEC no oferia una exposició clara i entenedora, a l’abast del gran públic. Aquesta consideració, d’alguna manera, la feia seva àdhuc la presidenta de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, Teresa Cabré, que ja abans de publicar-se la GIEC prometia que durant el 2017 s’enllestiria una gramàtica ‘essencial’, una obra ‘adient per a algú que no sigui especialista i que vulgui anar de cara a la norma’.

Quan ja feia mig any que circulava la GIEC, vaig tenir ocasió d’explicar-ne la meva visió davant un auditori d’estudiants i professors de filologia (Universitat de Girona, maig del 2017: vídeo) i vaig poder comprovar que poca gent del gremi l’havia consultada. Amb el temps, he anat constatant que, efectivament, la GIEC és una gramàtica que no ‘ha arribat’ a la gent (ni tan sols als professors de català), és a dir, que no és vista com una obra útil. Llegeix més...

Visites Rebudes

08937678