GONZALO BOYE ACUSA EL DEGÀ DEL COL·LEGI D'ADVOCATS DE MADRID HORES ABANS QUE RESOLGUI LA DEMANDA D'EMPARA

L’advocat Gonzalo Boye, coordinador de la defensa internacional del president Puigdemont i els consellers exiliats, sabrà avui si el Col·legi d’Advocats de Madrid li ofereix empara pels atacs i amenaces rebudes per haver liderat una demanda a Bèlgica contra l’instructor de la causa del ‘Procés’ al Tribunal Suprem, Pablo Llarena. El mateix dia que Boye va demanar empara, el degà del col·legi, José María Alonso va insinuar que la resposta seria negativa en fer una defensa a ultrança de Llarena i titllar de manera indirecta la demanda com un ‘atac intolerable’.

Poques hores abans que la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Madrid estudiï la petició d’empara, Boye ha fet un fil de piulets carregant contra el degà del col·legi. L’acusa de malmetre la imatge de l’entitat i que pot tenir ‘repercussions internacionals’. Hi adjunta un vídeo d’Alsono en el qual aquest acusa les autoritats belgues de realitzar ‘greus i injustificats atacs a Llarena i a Espanya’. I denuncia que ‘en lloc de defensar a un col·legiat es compromet la independència del col·legi de manera gratuïta i irresponsable’.

En el video que se adjunta y en nombre del Colegio de Abogados de Madrid el Decano acusa a las autoridades belgas de realizar graves e injustificados ataques a Llarena y a España pic.twitter.com/m5iAfDMhEF

— Gonzalo Boye (@boye_g) September 13, 2018

Este comunicado se realiza en nombre de la institución y a través de los canales oficiales del Colegio de Abogados después de que yo presentara un escrito solicitando amparo por los ataques recibidos en este contexto

— Gonzalo Boye (@boye_g) September 13, 2018

Echar gasolina al fuego de forma premeditada para crear un incidente internacional sin que nadie le haya pedido opinion, fuera del ámbito de su competencia con base en hechos inventados

— Gonzalo Boye (@boye_g) September 13, 2018

Informa:VILAWEB.CAT (13-9-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08894994