L'EURODIPUTADA NEERLANDESA QUE VA DENUNCIAR HONGRIA: " A ESPANYA HI HA PRESOS POLÍTICS "

El Parlament Europeu ha aprovat d’obrir un procés amb per a sancionar Hongria per haver erosionat la democràcia. Dels diputats del PP espanyol, la major part –nou– es van abstenir en la votació d’ahir, tres hi van votar contra i cinc no van ser presents en el ple. L’eurodiputada neerlandesa dels Verds Judith Sargentini és la ponent de l’informe sobre la violació de drets a Hongria que es va votar al parlament. En la conferència de premsa posterior, va dir que a l’estat espanyol hi havia presos polítics, un dels quals havia estat company ser a la cambra, Raül Romeva. Ho va dir arran d’una pregunta que li va fer un periodista danès, que li demanava si també s’havia d’investigar Espanya sobre la violació de drets.

Heus ací la transcripció de la pregunta i de la resposta.

—Em pregunto sobre alguns altres estats de la UE. Penso especialment en Espanya, on hi ha hagut una pressió enorme sobre mitjans de comunicació, un país que és profundament corrupte i que és l’únic membre de la UE que té presos polítics, empresonats des de fa un anys. I no passa res. I uns altres polítics i també artistes se n’han anat fora perquè encaren condemnes de presó fins de trenta anys. Penseu que això s’ha d’investigar?

—Efectivament, hi ha presos polítics. De fet, un ex-col·lega meu, Raül Romeva, que va ser molt actiu aquí, és a la presó i estic molt preocupada per ell. Si em damana si hi a més països a la UE que cal que siguin investigats seriosament, diria que sí. La setmana que ve seré a Polònia; hi ha una delegació del parlament que anirà a Malta i a Eslovàquia per les investigacions sobre l’assassinat d’un periodista que investigava sobre casos de corrupció. I espero que parlem de Romania. No diré que tots els casos són semblants, això no ho puc dir aquí. Però els Verds seguim molt de prop la situació. He anat a Madrid aquesta setmana i espero que el nou govern d’Espanya ho enfoqui d’una manera diferent.

Informa:VILAWEB.CAT (13-9-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08500178