L'ESTAT DEL TERROR: LA FISCAL DEMANA AL JUTGE QUE INDAGUI ELS COSTOS DELS CENTRES PÚBLICS DE L'1-O

La fiscal ha demanat al jutge de Barcelona que investiga el referèndum il·legal de l'1 d'octubre del 2017 que encarregui un informe pericial, en el marc de les seves perquisicions sobre un delicte de malversació, per quantificar el cost que va suposar l'ús d'instal·lacions públiques, com a escoles, per la celebració de la votació. Així ho sol·licita la fiscal en un escrit, al qual ha tingut accés Efe, dirigit al titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que manté imputades una quarantena de persones, entre les quals diversos exalts càrrecs del Govern, pels preparatius de l'1-O.

En el seu escrit, la fiscal apunta que un dels costos del referèndum va derivar de l'ús d'edificis públics per a la celebració de l'1-O, "destinant-se aquestes instal·lacions per a un ús il·legal". Per aquest motiu, sol·licita al jutge que ordeni l'elaboració d'un informe pericial per poder quantificar el cost econòmic que va suposar per a les arques públiques l'ús de les instal·lacions públiques per a la celebració del referèndum. La fiscal també insta al jutge que encarregui un informe pericial a tècnics del Ministeri d'Hisenda perquè determinin la quantia total que va ser emprada per a la celebració del referèndum, detallant quins departaments de la Generalitat van aprovar la despesa i amb càrrec a quins comptes o partides pressupostàries.

En el seu escrit, el ministeri públic remarca que aquest informe ha de relacionar tota la documentació presentada amb motiu de les ordres donades des del Ministeri d'Hisenda a la Generalitat per al control dels comptes i de la despesa al llarg del 2017 i el 2018.

La Generalitat ha assegurat fins ara en tots els informes remesos al jutge que no ha incorregut en despeses públiques per a la celebració de l'1-O, si bé diversos informes de la Guàrdia Civil quantifiquen aquesta xifra en fins a 3,2 milions d'euros.

Precisament, sobre els encàrrecs que va fer el Govern a l'empresa postal Unipost suposadament vinculats a l'1-O, i que la Guàrdia Civil ha xifrat en prop d'un milió d'euros, el jutge ha demanat a l'administració concursal de la companyia que detalli si l'administració catalana ha abonat les cinc factures sospitoses, segons una interlocutòria a la qual ha tingut accés Efe.

En concret, es tracta d'una factura de 196.696 euros girada al departament de Cultura, una altra de 193.889 euros al departament de vicepresidència, una de 192.711 euros al departament de Salut, una de 197.492 a la conselleria de Treball i una de 198.871 al departament de Presidència.

Informa:ELPAIS.CAT (14-9-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08487414