CREIX EL DEBAT SOBRE EL CURRÍCULUM MINVANT D'ALBERT RIVERA

L’embat d’Albert Rivera contra la tesi doctoral de Pedro Sánchez se li pot acabar girant en contra, perquè el líder de Ciutadans ha aconseguit posar al punt de mira de l’opinió pública els currículums de tots els polítics, començant pel seu, que té la característica de minvar amb el pas del temps.

Tal i com ja va apuntar El Nacional, fent-se ressò d’una reflexió de l’economista Xavier Sala-i-Martín, l’any 2015 s'assegurava que Albert Rivera estava en possessió de dos màsters, un en Marquèting Polític per la universitat George Washington dels Estats Units, i un altre en Dret per la Universitat Ramon Llull-Esade, a més d’un doctorat en Dret Constitucional per la Universitat de Barcelona i finalment una llicenciatura en Dret a la Universitat Ramon Llull-Esade.

Un any més tard, el 2016, el doctorat ja havia caigut de la seva biografia i el màster dels Estats Units s’havia reconvertit en un simple curs de Màrqueting Polític, un fet que ja va fer arrufar el nas a més d’un.

El cas és que en l’actualitat el seu currículum oficial com a diputat del Congrés dels Diputats encara s’ha aprimat més i només és un simple llicenciat en Dret.

Tot fa pensar que el currículum de Rivera va patir els efectes de la depuració de currículums que va haver-hi arran de l’afer Cifuentes, però el cert és que a la biografia oficial de Rivera com a diputat del Parlament de Catalunya durant la desena legislatura (2012-2015) apareix, a més de la llicenciatura en Dret, un màster per Esade i s’esmenta que va cursar estudis de doctorat en dret constitucional, però a la UAB, no a a la UB, i no s’especifica si es va doctorar o no.

En tot cas, és evident que el currículum de Rivera no és a dia d’avui el que era fa pocs anys, obrint ombres de dubtes raonables que hauria d'explicar de forma convincent.

 

La tesi de Sánchez,correcta

 

D'altra banda,la tesi doctoral del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, supera els controls acadèmics per detectar plagis, segons ha informat aquest divendres La Moncloa. Al llarg del dia es farà pública a Internet el treball acadèmic del president, tal com es va comprometre aquest dijous després de la polèmica generada.

La tesi doctoral del president Sánchez estarà disponible a Internet perquè qualsevol usuari la consulti durant el dia d'avui, segons ha informat el Palau de la Moncloa.

Moncloa ha fet públics els resultats de la tesi de Sánchez en dos reconeguts programes per detectar plagis acadèmics, Turnitin i Plagscan, després que aquest dijous diversos mitjans de comunicació apuntessin a un presumpte plagi en el treball de Sánchez..

Per la seva part, la Universitat Camilo José Cela va confirmar en un comunicat la "normalitat" en el procés d'avaluació de la tesi de Sánchez després de realitzar una revisió.

Informa:ELNACIONAL.CAT (14-9-2018)

ESPANYA ESTÀ DISPOSADA A MATAR SI CAL

 

"365 dies després"
«Aquesta vesprada molts ens trobarem al carrer, en aquella mateixa cruïlla. Els dos Jordis no hi seran, però nosaltres sabrem avui molt millor que no pas fa un any a quin monstre ens enfrontem»

 

 Vicent Partal

 

Avui fa un any molta gent vàrem acudir a la porta del Departament d’Economia i a la porta de la seu de la CUP. A defensar les institucions catalanes, agredides per l’estat espanyol. Quan ja era negra nit, i intentant resumir què es palpava en aquella cruïlla de la rambla Catalunya i la Gran Via, vaig parlar amb Jordi Sànchez.

El president de l’ANC estava esgotat, però, com sempre, el seu cap anava fent càlculs i més càlculs. Parlava d’aquella manera tan peculiar com parla quan és enmig d’una massa de gent. No et mira gairebé mai als ulls, tret de quan ha de remarcar amb força una dada. Perquè els seus ulls són un radar intens i en tot moment miren la gent, provant d’escrutar en cada gest un missatge, alguna cosa que li done una pista per a entendre què passa. Entre la cridòria, li vaig dir que jo creia que aquells guàrdies civils no els havien de deixar eixir d’allà dins. Que la gent estava disposada a acampar tantes hores com calgués i que l’estat havia travessat una ratlla que simplement no es podia tolerar. Però ell va ser contundent. Molt contundent. Em va dir que allò que jo li deia era un error monumental i que la manifestació havia de desfer-se, que ells cercarien la manera de dur la gent a un altre lloc perquè estaven completament convençuts que aquella batalla era errònia, pocs dies abans del referèndum. I va insistir a dir-me que calia, de totes passades, facilitar el final d’aquell enfrontament i deixar eixir la comitiva judicial i policíaca.

Ho he explicat unes quantes vegades, això, perquè d’entrada em reforça aquesta ràbia immensa, inabastable, que sent de veure’ls –ells dos– a la presó, acusats precisament de fer la cosa contrària de la que jo mateix sóc testimoni que van fer. Però també perquè moltes voltes, en veient què ha passat després, m’he preguntat si no respondre fins al final a aquella provocació i mirar d’apagar la insurrecció espontània que havia nascut de la gent havia estat la millor decisió.

En tot allò que va passar els mesos de setembre i octubre de l’any passat hi ha, i aquest en seria un cas paradigmàtic, un equilibri difícil entre la pressió popular i els lideratges, gens estrany als processos revolucionaris de qualsevol indret del món.

I quan mire enrere crec que possiblement una de les coses que ens ho va complicar més tot és que no mesuràrem bé la natura de l’enfrontament. Jordi Sànchez i Jordi Cuixart no crec que es poguessen imaginar, avui fa un any, que després d’haver pactat amb la Guàrdia Civil que s’enfilarien als seus cotxes per a demanar a la gent que tornàs a casa serien acusats de rebel·lió per haver-hi pujat, i que allò els duria a una presó i que intentarien tancar-los-hi trenta anys. Ara és moda entre els unionistes de dir que ja sabíem què podia passar, però això és mentida. Perquè ningú no podia esperar que un sistema que es denomina democràtic pogués violentar totes les seues regles, només pel fet de sostenir una proposta política de part, ni que fos la de la unitat de l’estat. Llegeix més...

Visites Rebudes

08182568