CREIX EL DEBAT SOBRE EL CURRÍCULUM MINVANT D'ALBERT RIVERA

L’embat d’Albert Rivera contra la tesi doctoral de Pedro Sánchez se li pot acabar girant en contra, perquè el líder de Ciutadans ha aconseguit posar al punt de mira de l’opinió pública els currículums de tots els polítics, començant pel seu, que té la característica de minvar amb el pas del temps.

Tal i com ja va apuntar El Nacional, fent-se ressò d’una reflexió de l’economista Xavier Sala-i-Martín, l’any 2015 s'assegurava que Albert Rivera estava en possessió de dos màsters, un en Marquèting Polític per la universitat George Washington dels Estats Units, i un altre en Dret per la Universitat Ramon Llull-Esade, a més d’un doctorat en Dret Constitucional per la Universitat de Barcelona i finalment una llicenciatura en Dret a la Universitat Ramon Llull-Esade.

Un any més tard, el 2016, el doctorat ja havia caigut de la seva biografia i el màster dels Estats Units s’havia reconvertit en un simple curs de Màrqueting Polític, un fet que ja va fer arrufar el nas a més d’un.

El cas és que en l’actualitat el seu currículum oficial com a diputat del Congrés dels Diputats encara s’ha aprimat més i només és un simple llicenciat en Dret.

Tot fa pensar que el currículum de Rivera va patir els efectes de la depuració de currículums que va haver-hi arran de l’afer Cifuentes, però el cert és que a la biografia oficial de Rivera com a diputat del Parlament de Catalunya durant la desena legislatura (2012-2015) apareix, a més de la llicenciatura en Dret, un màster per Esade i s’esmenta que va cursar estudis de doctorat en dret constitucional, però a la UAB, no a a la UB, i no s’especifica si es va doctorar o no.

En tot cas, és evident que el currículum de Rivera no és a dia d’avui el que era fa pocs anys, obrint ombres de dubtes raonables que hauria d'explicar de forma convincent.

 

La tesi de Sánchez,correcta

 

D'altra banda,la tesi doctoral del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, supera els controls acadèmics per detectar plagis, segons ha informat aquest divendres La Moncloa. Al llarg del dia es farà pública a Internet el treball acadèmic del president, tal com es va comprometre aquest dijous després de la polèmica generada.

La tesi doctoral del president Sánchez estarà disponible a Internet perquè qualsevol usuari la consulti durant el dia d'avui, segons ha informat el Palau de la Moncloa.

Moncloa ha fet públics els resultats de la tesi de Sánchez en dos reconeguts programes per detectar plagis acadèmics, Turnitin i Plagscan, després que aquest dijous diversos mitjans de comunicació apuntessin a un presumpte plagi en el treball de Sánchez..

Per la seva part, la Universitat Camilo José Cela va confirmar en un comunicat la "normalitat" en el procés d'avaluació de la tesi de Sánchez després de realitzar una revisió.

Informa:ELNACIONAL.CAT (14-9-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08895006