ERNEST MARAGALL DIU QUE EL GOVERN ESTÀ TREBALLANT DISCRETAMENT PER ACONSEGUIR UNA MEDIACIÓ INTERNACIONAL ENTRE CATALUNYA I ESPANYA

El conseller d’Acció Exterior adverteix que la voluntat de diàleg amb l’Estat és “ferma però no ingènua”
Avança que abans del 15 de desembre s’hauran reunit les 6 comissions que pengen de la comissió Bilateral
ACN - Barcelona

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, ha explicat que el Govern “està treballant” per aconseguir mediació internacional entre Catalunya i l’estat espanyol. Segons ha explicat en una entrevista a ’El Matí de Catalunya Ràdio’, tant l’Estat com alguns països europeus tenen “la sensació que ja no cal la mediació” sobre el cas català. En aquest sentit, el conseller ha subratllat que la mediació internacional “serà necessària” i que el Govern hi està treballant “en totes les línies i vies paral·leles amb la deguda discreció”. A més, ha afegit que li “sembla” que el govern espanyol també hi està “treballant”. El rol de mediadors, ha concretat, el podrien adoptar “determinats països, les institucions europees, les Nacions Unides o grups de personatges amb prestigi”. Per altra banda, ha advertit que la voluntat de diàleg amb l’estat espanyol és “ferma però no ingènua” i “convé” afirmar-ho perquè l’objectiu de Madrid ara és “fer entendre als estats que hi ha un govern socialista nou que vol dialogar i es troba amb una societat catalana intransigent”.

El conseller ha insistit, en qualsevol cas, que l’aposta del Govern és “la via del diàleg” i, “si pot ser, amb presència internacional”. “Això vol dir renunciar a la unilateralitat? En termes de perspectiva política immediata sí, en termes històrics i de país i objectiu final no”, ha defensat. Amb tot, ha avisat, cada element que “confirmi”, segons ell, una voluntat de l’estat espanyol en sentit contrari, el que farà és “escurçar el termini” per a la “mà estesa”. Davant d’una sentència condemnatòria pels presos, Maragall ha dit que caldrà “extremar” la capacitat d’expressar via mobilització i acció de govern la “pressió” sobre l’Estat.

 

Crítiques a Borrell

 

A més, Maragall ha qualificat de “patètic i inacceptable” que el govern espanyol digui que dedica “molt” a combatre “propaganda independentista”. “La missió principal del ministre d’Exteriors és dedicar-se a combatre la suposada propaganda inexistent del govern de Catalunya?”, ha lamentat sobre Borrell. En tot cas, ha argumentat Maragall, el diàleg no l’han de protagonitzar ell mateix i el ministre Josep Borrell sinó que “és una qüestió que ha de ser més global”.

A banda, el conseller, que presideix la comissió Bilateral Estat-Generalitat, ha avançat que abans del 15 de desembre s’hauran reunit les 6 comissions que pengen de la Bilateral. “Abans del 15 ens haurem reunit la comissió de Traspassos, Infraestructures, Afers Econòmics, la subcomissió de Seguiment de conflictes per retirar les lleis anul·lades pel TC, el Grup de treball sobre Educació i Llengua i la subcomissió d’Acció exterior”, ha explicat.

El titular d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència també ha assegurat que les delegacions a l’exterior que reobrirà després de mesos tancades pel 155 seran “més explícitament representacions d’un país, d’una societat que vol existir com a tal”. “Representaran la causa catalana de la República que estem en voluntat de construir i al mateix temps seran delegacions que es relacionaran amb cadascun dels països sobre l’Europa que volem”, ha explicat.

Amb tot, el conseller també ha matisat que “no és el Govern” qui ha de decidir “què fa” el Consell de la República però ha afirmat que aquest pot tenir “un rol significatiu”. “Se li pot demanar també que tingui una missió addicional, que és fer amics”, ha afegit Maragall. “De vegades segons el que diem el que fem no és fer amics sinó adversaris, per exemple amb algun llenguatge que s’ha utilitzat”, ha dit, sense entrar en detalls i reivindicant un llenguatge “constructiu” del projecte i el caràcter “profundament europeista” de Catalunya.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (14-9-2018 )

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08487402