L'ALCALDESSA DE VIC A L'EXPECTATIVA DE LA " INVESTIGACIÓ" DE LA FISCALIA SOBRE LA MEGAFONIA

L'alcaldessa de Vic Anna Erra està "a l'expectativa" de saber què demana la Fiscalia Provincial de Barcelona que ha obert diligències d'investigació pels missatges independentistes que es van difondre des de la megafonia de l'Ajuntament a la plaça Major. El missatge –consensuat entre el consistori, l'ANC, Òmnium i els CDR- demanava, entre d'altres, que "no ens desviem del nostre camí: la independència de Catalunya".

En una convocatòria amb els mitjans Erra s'ha mostrat "sorpresa" i ha explicat que s'ha assabentat pels mitjans de la investigació. La fiscalia ha decidit obrir diligències després de la denúncia d'un particular. Es demana als Mossos d'Esquadra que investiguin si l'emissió dels missatges ve referendada per un acord municipal i si aquesta emissió ha suposat alguna despesa per a l'Ajuntament, ja sigui en la instal·lació dels altaveus o per la confecció del missatge. A finals d'agost va saltar la polèmica a Vic per la difusió de missatges independentistes a través de la megafonia de l'Ajuntament. L'alcaldessa ha explicat que no hi ha hagut cap tràmit ni acord al ple, però que els partits independentistes -la majoria del consistori- sempre han anat a la una. "Algun dia també ens demanaran perquè deixem entrar els "motards" independentistes l'11 de Setembre a la plaça", deia Erra. A més, "és difícil trobar la despesa" perquè la megafonia funciona per fer sonar "els goigs de Sant Miquel" durant unes hores concretes del dia. "El sistema ja el tenim implantat i les entitats ens van donar el pen amb el missatge", conclou.

Així doncs també cau la petició de la Fiscalia que demana que s'indiqui si el personal de l'Ajuntament ha participat en l'elaboració del missatge o bé ha estat fet per persones alienes al consistori; i si ha suposat un cost la seva elaboració. La batllessa no s'atreveix a dir si hi tindrà recorregut o no; tot i que ha apuntat que, per exemple, l'"A por ellos" es va acabar arxivant.

 

"Un missatge temporal" que "treu les vergonyes"

 

Erra remarca que "a Vic n'hem fet moltes d'actuacions d'aquest tipus i l'únic que volem és donar rellevància al moment dur de repressió que estem vivint". En aquest sentit, el missatge demana que "no normalitzem la situació d'excepcionalitat i d'urgència nacional. Recordem cada dia que encara hi ha presos i exiliats. No ens desviem del nostre objectiu: la independència de Catalunya". Precisament, es va emetre a l'agost, durant el període vacacional de la majoria de treballadors. En aquest sentit s'ha preguntat per què feia nosa. "És el missatge o el que s'està dient? Potser ofèn perquè treu les vergonyes", ha conclòs.

La megafonia de l'Ajuntament de Vic emetia un missatge en el que reclamava "no normalitzar la situació d'excepcionalitat i d'urgència nacional" per la repressió de l'Estat i on demana a la població "no desviar-se de l'objectiu de la independència". El missatge, una iniciativa municipal conjunta amb l'ANC, Òmnium Cultural i CDR, es difonia a les 8 del vespre. Aquesta megafonia, que es va emetre fins la Diada de l'11 de Setembre, va aixecar intenses protestes unionistes a les xarxes socials. S'emetrà cada cop que hi hagi una manifestació a la plaça per reclamar la llibertat dels presos polítics.

El missatge va començar a córrer a través de les xarxes socials després que la secció comarcal de l'ANC en pengés un vídeo. S'iniciava amb un toc a sometent de les campanes i, posteriorment, l'al·locució començava demanant "no normalitzar una situació d'excepcionalitat i urgència nacional". "Recordem cada dia que encara hi ha presos polítics i exiliats. No ens desviem del nostre objectiu, la independència de Catalunya", acabava.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (14-9-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08494126