JxCAT INSISTEIX EN L'ACORD DE LA MESA SOBRE LA DELEGACIÓ DE VOT I MANTÉ LA POSICIÓ DESPRÉS DE L'INFORME DELS LLETRATS

JxCat manté les delegacions de vot per als quatre diputats afectats per la suspensió del jutge del Suprem Pablo Llarena. Fonts del grup que lidera Carles Puigdemont han explicat a l'ACN que la formació insisteix en l'acord aprovat per la Mesa sobre les delegacions de vot, tot i les advertències dels lletrats en l'informe que s'ha fet públic aquest dilluns a la nit. D'aquesta manera, JxCat manté el que ha dit fins ara: Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull votaran durant la represa del ple de política general  mitjançant la via delegada. Els serveis jurídics de la cambra han avisat que els escrits dels quatre diputats suspesos per Llarena "no s'adequa" a l'acord del ple, i han alertat sobre possibles invalidacions de vots, ja que les delegacions "no computarien de manera vàlida".

Des de JxCat afegeixen, fins i tot, que l'informe dels lletrats no aporta res, ja que es va demanar divendres de la setmana passada i, per tant, no té en compte que la Mesa avui ja ha resolt la qüestió, en rebutjar les reconsideracions que havien presentat Cs, PSC-Units i PPC. En aquest sentit, veus del grup opinen que l'informe dels serveis jurídics està desfasat. Fonts de la formació de Puigdemont consultades per l'ACN apunten que després de la decisió de la Mesa ja no hi ha discussió jurídica. En aquest sentit, subratllen que l'acord del ple de dimarts passat i el de la Mesa d'avui són ferms, i que només es poden impugnar al Tribunal Constitucional.

Informa.ARA.CAT (9-10-2018)

LES ACUSACIONS DEL JUDICI: COMENCEN A FER AIGÜES

"Comença a fer aigües "


Joan J. Queralt

Van iniciar el dimarts 19 les seves declaracions Romeva, amb una solidesa espectacular, pròpia de la seva formació i trajectòria, i Rull, clar, sòlid i a bastament documentat. L'absurdament maratonià dimecres 20 van declarar Turull, Bassa, Borràs i Mundó. En respondre tots a una fiscalia sense esma, reiterativa i desorientada i a una Advocacia de l’Estat, ara per ara, més aviat fosca i testimonial, la jornada es va allargar baldant tothom i lesionant el dret de defensa.

La sessió va acabar amb una rebequeria, amb el consegüent absis de poder, del president del tribunal en fixar, malgrat les raonades peticions de l’advocat Jordi Pina, novament les deu del matí de dijous per reiniciar les sessions.

Dijous va ser un dia intens, però d’horari moderat. Vila, autojustificant-se, però sense abdicar dels seus plantejaments, i un Jordi Sànchez pletòric, que omplirà portades i planes durant molt de temps.

Semblava, amb aquesta cursa com un pollastre escapçat, que, no se sap per quins set sous, calia acabar com fos les declaracions dels acusats aquesta setmana. No ha estat així, perquè, tal com declaraven, tothom veia que no podia ser. Per acabar-ho d’adobar i de pressionar, el tribunal va fer pública l'agenda de citacions de testimonis. Semblava, pel seu atapeïment, més una llista de judicis de faltes que el calendari del judici més important de la història judicial espanyola. Com no podia ser d’altra manera, aquest calendari també s’ha redefinit. Llegeix més...

Opinions

Visites Rebudes

09243705