JxCAT INSISTEIX EN L'ACORD DE LA MESA SOBRE LA DELEGACIÓ DE VOT I MANTÉ LA POSICIÓ DESPRÉS DE L'INFORME DELS LLETRATS

JxCat manté les delegacions de vot per als quatre diputats afectats per la suspensió del jutge del Suprem Pablo Llarena. Fonts del grup que lidera Carles Puigdemont han explicat a l'ACN que la formació insisteix en l'acord aprovat per la Mesa sobre les delegacions de vot, tot i les advertències dels lletrats en l'informe que s'ha fet públic aquest dilluns a la nit. D'aquesta manera, JxCat manté el que ha dit fins ara: Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull votaran durant la represa del ple de política general  mitjançant la via delegada. Els serveis jurídics de la cambra han avisat que els escrits dels quatre diputats suspesos per Llarena "no s'adequa" a l'acord del ple, i han alertat sobre possibles invalidacions de vots, ja que les delegacions "no computarien de manera vàlida".

Des de JxCat afegeixen, fins i tot, que l'informe dels lletrats no aporta res, ja que es va demanar divendres de la setmana passada i, per tant, no té en compte que la Mesa avui ja ha resolt la qüestió, en rebutjar les reconsideracions que havien presentat Cs, PSC-Units i PPC. En aquest sentit, veus del grup opinen que l'informe dels serveis jurídics està desfasat. Fonts de la formació de Puigdemont consultades per l'ACN apunten que després de la decisió de la Mesa ja no hi ha discussió jurídica. En aquest sentit, subratllen que l'acord del ple de dimarts passat i el de la Mesa d'avui són ferms, i que només es poden impugnar al Tribunal Constitucional.

Informa.ARA.CAT (9-10-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08655496