EL SUMARI DEL JUDICI PER L'1-O AMAGA LA RESOLUCIÓ D'ALEMANYA CONTRA L'EXTRADICIÓ DE PUIGDEMONT

Àlex Solà, membre de l’equip de defensa de Jordi Cuixart, ha denunciat avui que falten cinquanta-una caixes de documentació dels Mossos d’Esquadra sobre l’1-O a la causa que ha de jutjar el Suprem espanyol. ‘I pensen jutjar Joaquim Forn per inactivitat’, ha dit irònicament a Catalunya Ràdio, on s’ha queixat d’irregularitats, com ara que tampoc no hi hagi les declaracions de Cuixart i de Jordi Sànchez a l’Audiència espanyola ni la resolució del tribunal de Slesvig-Holstein sobre Carles Puigdemont. ‘I quan denunciem això actuem de mala fe. Aquesta és la situació amb què afrontarem aquest judici’, ha lamentat.

Segons Solà, el procediment del jutjat número 13 de Barcelona també és ‘molt irregular d’inici’. De fet, el magistrat ha admès que no té indicis de rebel·lió ni sedició dels investigats per l’1-O. L’advocat de Cuixart ha dit: ‘Arribarà un moment que s’hauran de depurar aquestes irregularitats’, però el jutjat, ha continuat, ‘ja ha procurat que això sigui com més tard millor’, de manera que primer passi el judici del Suprem.

D’una altra banda, l’advocat d’ERC, Andreu Van den Eynde, ja va denunciar fa dies ‘les irregularitats i el desordre’ amb què van rebre el sumari del judici per l’1-O. El lletrat lamentava que el tribunal havia abocat tota la informació del cas en un núvol amb la intenció de ‘fer-la més difícil de manejar i perjudicar les defenses’.

Informa:VILAWEB.CAT (9-10-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08655847