EL SUMARI DEL JUDICI PER L'1-O AMAGA LA RESOLUCIÓ D'ALEMANYA CONTRA L'EXTRADICIÓ DE PUIGDEMONT

Àlex Solà, membre de l’equip de defensa de Jordi Cuixart, ha denunciat avui que falten cinquanta-una caixes de documentació dels Mossos d’Esquadra sobre l’1-O a la causa que ha de jutjar el Suprem espanyol. ‘I pensen jutjar Joaquim Forn per inactivitat’, ha dit irònicament a Catalunya Ràdio, on s’ha queixat d’irregularitats, com ara que tampoc no hi hagi les declaracions de Cuixart i de Jordi Sànchez a l’Audiència espanyola ni la resolució del tribunal de Slesvig-Holstein sobre Carles Puigdemont. ‘I quan denunciem això actuem de mala fe. Aquesta és la situació amb què afrontarem aquest judici’, ha lamentat.

Segons Solà, el procediment del jutjat número 13 de Barcelona també és ‘molt irregular d’inici’. De fet, el magistrat ha admès que no té indicis de rebel·lió ni sedició dels investigats per l’1-O. L’advocat de Cuixart ha dit: ‘Arribarà un moment que s’hauran de depurar aquestes irregularitats’, però el jutjat, ha continuat, ‘ja ha procurat que això sigui com més tard millor’, de manera que primer passi el judici del Suprem.

D’una altra banda, l’advocat d’ERC, Andreu Van den Eynde, ja va denunciar fa dies ‘les irregularitats i el desordre’ amb què van rebre el sumari del judici per l’1-O. El lletrat lamentava que el tribunal havia abocat tota la informació del cas en un núvol amb la intenció de ‘fer-la més difícil de manejar i perjudicar les defenses’.

Informa:VILAWEB.CAT (9-10-2018)

LES ACUSACIONS DEL JUDICI: COMENCEN A FER AIGÜES

"Comença a fer aigües "


Joan J. Queralt

Van iniciar el dimarts 19 les seves declaracions Romeva, amb una solidesa espectacular, pròpia de la seva formació i trajectòria, i Rull, clar, sòlid i a bastament documentat. L'absurdament maratonià dimecres 20 van declarar Turull, Bassa, Borràs i Mundó. En respondre tots a una fiscalia sense esma, reiterativa i desorientada i a una Advocacia de l’Estat, ara per ara, més aviat fosca i testimonial, la jornada es va allargar baldant tothom i lesionant el dret de defensa.

La sessió va acabar amb una rebequeria, amb el consegüent absis de poder, del president del tribunal en fixar, malgrat les raonades peticions de l’advocat Jordi Pina, novament les deu del matí de dijous per reiniciar les sessions.

Dijous va ser un dia intens, però d’horari moderat. Vila, autojustificant-se, però sense abdicar dels seus plantejaments, i un Jordi Sànchez pletòric, que omplirà portades i planes durant molt de temps.

Semblava, amb aquesta cursa com un pollastre escapçat, que, no se sap per quins set sous, calia acabar com fos les declaracions dels acusats aquesta setmana. No ha estat així, perquè, tal com declaraven, tothom veia que no podia ser. Per acabar-ho d’adobar i de pressionar, el tribunal va fer pública l'agenda de citacions de testimonis. Semblava, pel seu atapeïment, més una llista de judicis de faltes que el calendari del judici més important de la història judicial espanyola. Com no podia ser d’altra manera, aquest calendari també s’ha redefinit. Llegeix més...

Opinions

Visites Rebudes

09243966