PUIGNERÓ PORTA A LA DEFENSORA DEL POBLE EUROPEU EL SILENCI DE LA UE A LA " REPRESSIÓ DIGITAL " DE l'1-O

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha registrat aquest dimarts una queixa formal a l'oficina de la Defensora del Poble Europeu, Emily O'Reilly, per la "no resposta" de la Unió Europea sobre el tancament de webs per part de l'Estat en les dates pròximes a l'1-O del 2017. Des de Brussel·les, Puigneró ha explicat que un any després, el Govern no ha obtingut cap resposta de la Comissió Europea a la carta que denunciava la clausura de pàgines i aplicacions.

"Aquests fets no poden quedar en no res, la repressió digital és inadmissible a Europa al segle XXI", ha reivindicat Puigneró, que ha continuat: "Demanem que la UE es posicioni sobre uns fets molt greus que van ocórrer al nostre país en l'àmbit digital". El conseller també ha admès que espera que el requeriment tingui "els efectes que ha de tenir" i hi hagi un "posicionament formal" per part de l'executiu comunitari.

La queixa formal a O'Reilly es produeix prop d'un any després que Puigneró -llavors secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital- denunciés en una carta al vicepresident de la Comissió Europea i responsable del Mercat Únic Digital, Andrus Ansip, les infraccions de diverses directives europees en matèria de drets digitals per part de l'Estat durant els dies previs i posterior el referèndum de l'1 d'octubre.

Segons ha explicat el conseller, el pas de portar el cas fins a la Defensora del Poble Europeu no ha estat la primera reivindicació d'una resposta europea a la carta del Govern. Durant la celebració del Mobile World Congress a Barcelona, Puigneró va coincidir amb Ansip i va "aprofitar per recordar-li" que encara no s'havia respost la missiva.

Les directives i articles vulnerats, ha matisat el conseller, són referents al dret i la llibertat d'expressió a Internet i el dret al lliure accés a Internet.

 

Trobada amb eurodiputats

 

Aquest mateix dimarts Puigneró també es reunirà a Brussel·les amb una trentena d'eurodiputats per parlar sobre drets digitals en el marc de la plataforma Diàleg UE-Catalunya i amb la participació de Jeremy Malcolm, analista de la Internet Governance Forum. "L'objectiu també és que aquesta trobada acabi amb una pregunta parlamentària al mateix Andrus Ansip per part d'aquests eurodiputats i insti la CE a posicionar-se sobre aquests fets que van ser molt greus", ha conclòs el conseller.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (9-10-2018)

LES ACUSACIONS DEL JUDICI: COMENCEN A FER AIGÜES

"Comença a fer aigües "


Joan J. Queralt

Van iniciar el dimarts 19 les seves declaracions Romeva, amb una solidesa espectacular, pròpia de la seva formació i trajectòria, i Rull, clar, sòlid i a bastament documentat. L'absurdament maratonià dimecres 20 van declarar Turull, Bassa, Borràs i Mundó. En respondre tots a una fiscalia sense esma, reiterativa i desorientada i a una Advocacia de l’Estat, ara per ara, més aviat fosca i testimonial, la jornada es va allargar baldant tothom i lesionant el dret de defensa.

La sessió va acabar amb una rebequeria, amb el consegüent absis de poder, del president del tribunal en fixar, malgrat les raonades peticions de l’advocat Jordi Pina, novament les deu del matí de dijous per reiniciar les sessions.

Dijous va ser un dia intens, però d’horari moderat. Vila, autojustificant-se, però sense abdicar dels seus plantejaments, i un Jordi Sànchez pletòric, que omplirà portades i planes durant molt de temps.

Semblava, amb aquesta cursa com un pollastre escapçat, que, no se sap per quins set sous, calia acabar com fos les declaracions dels acusats aquesta setmana. No ha estat així, perquè, tal com declaraven, tothom veia que no podia ser. Per acabar-ho d’adobar i de pressionar, el tribunal va fer pública l'agenda de citacions de testimonis. Semblava, pel seu atapeïment, més una llista de judicis de faltes que el calendari del judici més important de la història judicial espanyola. Com no podia ser d’altra manera, aquest calendari també s’ha redefinit. Llegeix més...

Opinions

Visites Rebudes

09244101