LA INTERSINDICAL-CSC PROMOU TREBALLAR EL 12 D'OCTUBRE I EL 6 DE DESEMBRE

La Intersindical - CSC ha emès un comunicat explicant com es pot treballar durant els dies 12 d'octubre i 6 de desembre complint la normativa vigent (recordem que aquest dos dies festius que l'estat espanyol imposa a tot el territori, tant per als centres de treball del sector públic com privat).

En aquest sentit, recordem que les possibilitats de treballar durant la Festa Nacional d'Espanya (12 d'octubre) com el de la Constitució espanyola (6 de desembre) són escasses. Tant en el sector privat com el públic. Així doncs, la Intersindical - CSC dona unes recomanacions tècniques per evitar ambdues festivitats.

L'organització també ha facilitat un model de document per demanar al vostre centre de treball que tant el 12 d'octubre com el 6 de desembre us deixin treballar.

Informa:RACOCATALA.CAT (9-10-2018)

EL CATALÀ ES PODRIA USAR A " COST ZERO" AL PARLAMENT EUROPEU, MALGRAT LES EXCUSES DEL GOBIERNO

 

"El català es podria usar «a cost zero» al Parlament Europeu malgrat les excuses de l'Estat "

L'executiu de Pedro Sánchez ha rebutjat demanar l'ús oficial de la llengua catalana en els plens, tot i la invitació a fer-ho de Tajani, al·legant un "elevat cost"

 


 Carles Bellsolà

 

L'argument del govern espanyol per bloquejar que el català es pugui usar de forma oficial als plens del Parlament Europeu, que això tindria un "elevat cost" per a les arques públiques, no correspon a la realitat. Així ho destaquen fonts coneixedores de la realitat de l'Eurocambra, que recorden que pràcticament la meitat dels traductors al castellà que hi treballen són catalanoparlants.

"El cost seria negligible", afirmen a NacióDigital fonts de l'entorn del PDECat a l'Europarlament, que xifren entre un 40% i un 50% el percentatge dels traductors de castellà que són també catalanoparlants. Raonen també que, per traduir les intervencions dels diputats catalans "no caldria contractar ningú més", en contra de l'argument del cost "inviable" que esgrimeix el govern espanyol. Llegeix més...

Visites Rebudes

08331131