ARTADI DIU QUE LES DIFERÈNCIES AL PARLAMENT NO TENEN PERQUÈ AFECTAR L'ESTABILITAT DEL GOVERN

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha pronosticat que les diferències entre JxCat i ERC no tenen perquè afectar l'estabilitat de l'executiu. Recollint el compromís que la setmana passada van expressar el president, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, ha insistit que els socis de Govern estan conjurats a tirar endavant la legislatura malgrat les discrepàncies que han sorgit de nou aquest dimarts al Parlament en relació a la delegació de vot dels diputats de JxCat suspesos pel jutge Pablo Llarena.

La consellera de Presidència ha comparegut en la roda de premsa posterior a la reunió de Govern tres quarts d'hora després que ERC fes pública una nota en què emplaça JxCat a acceptar delegar les funcions dels diputats encausat si no vol provocar una "situació de col·lapse" al Parlament. Durant la roda de premsa s'ha fet públic que la Mesa havia decidit revocar, amb el vot dels republicans, la delegació de vot de Carles Puigdemont i els diputats de JxCat encausats.

"Estem dins d'una situació extremadament complexa, dins del màxim diàleg tots hem de fer el màxim esforç d'empatia per entendre el posicionament d'uns i altres", ha reclamat la consellera que, això no obstant, ha assegurat que el Govern no pensa condicionar "les decisions dels grups parlamentaris".

Artadi ha tret ferro a la situació assegurant que no pot passar que diputats de la coalició votin en contra d'accions del Govern però que per altres aspectes poden votar diferent.

Les diferències entre JxCat i ERC en relació a la delegació de vot van paralitzar la setmana passada el debat de política general, que va quedar postposat fins aquest dimarts, un cop la Mesa solventès el debat sobre si Puigdemont i la resta de diputats podien o no delegar el vot.

La majoria de la Mesa va acordar dijous tirar endavant la delegació, però el president, Roger Torrent, va demanar un informe dels lletrats, els quals van insistir ahir al vespre que la delegació no donava resposta a la suspensió dels diputats dictada pel jutge Llarena.

Informa:ELNACIONAL.CAT (9-10-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08655650