ARTADI DIU QUE LES DIFERÈNCIES AL PARLAMENT NO TENEN PERQUÈ AFECTAR L'ESTABILITAT DEL GOVERN

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha pronosticat que les diferències entre JxCat i ERC no tenen perquè afectar l'estabilitat de l'executiu. Recollint el compromís que la setmana passada van expressar el president, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, ha insistit que els socis de Govern estan conjurats a tirar endavant la legislatura malgrat les discrepàncies que han sorgit de nou aquest dimarts al Parlament en relació a la delegació de vot dels diputats de JxCat suspesos pel jutge Pablo Llarena.

La consellera de Presidència ha comparegut en la roda de premsa posterior a la reunió de Govern tres quarts d'hora després que ERC fes pública una nota en què emplaça JxCat a acceptar delegar les funcions dels diputats encausat si no vol provocar una "situació de col·lapse" al Parlament. Durant la roda de premsa s'ha fet públic que la Mesa havia decidit revocar, amb el vot dels republicans, la delegació de vot de Carles Puigdemont i els diputats de JxCat encausats.

"Estem dins d'una situació extremadament complexa, dins del màxim diàleg tots hem de fer el màxim esforç d'empatia per entendre el posicionament d'uns i altres", ha reclamat la consellera que, això no obstant, ha assegurat que el Govern no pensa condicionar "les decisions dels grups parlamentaris".

Artadi ha tret ferro a la situació assegurant que no pot passar que diputats de la coalició votin en contra d'accions del Govern però que per altres aspectes poden votar diferent.

Les diferències entre JxCat i ERC en relació a la delegació de vot van paralitzar la setmana passada el debat de política general, que va quedar postposat fins aquest dimarts, un cop la Mesa solventès el debat sobre si Puigdemont i la resta de diputats podien o no delegar el vot.

La majoria de la Mesa va acordar dijous tirar endavant la delegació, però el president, Roger Torrent, va demanar un informe dels lletrats, els quals van insistir ahir al vespre que la delegació no donava resposta a la suspensió dels diputats dictada pel jutge Llarena.

Informa:ELNACIONAL.CAT (9-10-2018)

LES ACUSACIONS DEL JUDICI: COMENCEN A FER AIGÜES

"Comença a fer aigües "


Joan J. Queralt

Van iniciar el dimarts 19 les seves declaracions Romeva, amb una solidesa espectacular, pròpia de la seva formació i trajectòria, i Rull, clar, sòlid i a bastament documentat. L'absurdament maratonià dimecres 20 van declarar Turull, Bassa, Borràs i Mundó. En respondre tots a una fiscalia sense esma, reiterativa i desorientada i a una Advocacia de l’Estat, ara per ara, més aviat fosca i testimonial, la jornada es va allargar baldant tothom i lesionant el dret de defensa.

La sessió va acabar amb una rebequeria, amb el consegüent absis de poder, del president del tribunal en fixar, malgrat les raonades peticions de l’advocat Jordi Pina, novament les deu del matí de dijous per reiniciar les sessions.

Dijous va ser un dia intens, però d’horari moderat. Vila, autojustificant-se, però sense abdicar dels seus plantejaments, i un Jordi Sànchez pletòric, que omplirà portades i planes durant molt de temps.

Semblava, amb aquesta cursa com un pollastre escapçat, que, no se sap per quins set sous, calia acabar com fos les declaracions dels acusats aquesta setmana. No ha estat així, perquè, tal com declaraven, tothom veia que no podia ser. Per acabar-ho d’adobar i de pressionar, el tribunal va fer pública l'agenda de citacions de testimonis. Semblava, pel seu atapeïment, més una llista de judicis de faltes que el calendari del judici més important de la història judicial espanyola. Com no podia ser d’altra manera, aquest calendari també s’ha redefinit. Llegeix més...

Opinions

Visites Rebudes

09243847