LA PÈRDUA DE LA MAJORIA I EL " NO" DELS COMUNS EVITEN LA REPROVACIÓ DE FELIPE VI AL PARLAMENT

El Parlament no ha pogut reprovar el rei Felip VI i exigir l'abolició de la monarquia. De la mateixa manera que en altres propostes de resolució, la votació ha quedat empatada, cosa que ha fet que no prosperés. Els vots a favor de JxCat, ERC i la CUP han estat insuficients davant el vot contrari dels comuns i l'absència de Carles Puigdemont i els presos de JxCat.

En aquests moments, la majoria independentista té cinc vots menys, 70 en lloc de 65. Aquests vots són els de Carles Puigdemont i els presos de JxCat, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, així com el conseller i diputat d’ERC, Toni Comín, que no té delegat el vot des de Bèlgica.

Concretament, el text sotmès a votació “condemna l'aval i l'arenga que, en aquell discurs, va oferir a la violència policial contra les catalanes i els catalans que volien exercir el seu dret de vot i que van ser víctimes d'aquella violència intolerable”. Aquell discurs, continua, “justificava i encoratjava a aplicar una repressió sense precedents que havia de produir-se de manera coordinada pels diversos poders de l’Estat”.

Davant de tot això, la resolució recordava que l’àmplia majoria de la societat catalana és contrària a la institució de la monarquia i per això n'exigia l'abolició.

La mateixa resolució constatava la “persecució per motius polítics de centenars de persones” i deplorava que “aquests processos polítics no respecten les més elementals garanties judicials i democràtiques”. També manifestava la “voluntat de seguir el camí democràticament marcat per la voluntat de la majoria dels catalans per assolir i culminar democràticament la independència de Catalunya”.

Fonts dels comuns han fet referència justament a aquest últim punt per a rebutjar-la, ja que no es podien votar els punts per separat. Han afegit que, si hagués anat només sobre el rei i la monarquia, segurament hi haurien votat a favor.

Informa:ELNACIONAL.CAT (9-10-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08635983