PUIGDEMONT VIATJARÀ A LES ILLES FEROES PER ENTREVISTAR-SE AMB DIPUTATS I DEBATRE SOBRE L'AUTODETERMINACIÓ

Sense anuncis

El president Carles Puigdemont viatjarà a finals d’aquesta setmana a les illes Feroe, on és previst que mantingui reunions amb diputats d’aquest territori i participi en unes conferències sobre el dret d’autodeterminació, segons que ha pogut confirmar l’ACN.

Les Feroe havien de celebrar el 25 d’abril passat un referèndum sobre una nova constitució que havia de blindar, també, el seu dret d’autodeterminació. Finalment, però, la consulta es va posposar. L’arxipèlag, a l’Atlàntic, entre Escòcia, Islàndia i Noruega, no pertany a la Unió Europea però és, tot i així, territori autònom de Dinamarca.

El viatge de Puigdemont a les Feroe és el segon que farà en un territori fora de la UE, després de les visites que ja ha fet en el passat a Suïssa. A més, arriba després que en les últimes setmanes també hagi sortit de Waterloo per viatjar a Escòcia, Munic o Amsterdam.

Informa:VILAWEB.CAT (9-10-2018)

EL CATALÀ ES PODRIA USAR A " COST ZERO" AL PARLAMENT EUROPEU, MALGRAT LES EXCUSES DEL GOBIERNO

 

"El català es podria usar «a cost zero» al Parlament Europeu malgrat les excuses de l'Estat "

L'executiu de Pedro Sánchez ha rebutjat demanar l'ús oficial de la llengua catalana en els plens, tot i la invitació a fer-ho de Tajani, al·legant un "elevat cost"

 


 Carles Bellsolà

 

L'argument del govern espanyol per bloquejar que el català es pugui usar de forma oficial als plens del Parlament Europeu, que això tindria un "elevat cost" per a les arques públiques, no correspon a la realitat. Així ho destaquen fonts coneixedores de la realitat de l'Eurocambra, que recorden que pràcticament la meitat dels traductors al castellà que hi treballen són catalanoparlants.

"El cost seria negligible", afirmen a NacióDigital fonts de l'entorn del PDECat a l'Europarlament, que xifren entre un 40% i un 50% el percentatge dels traductors de castellà que són també catalanoparlants. Raonen també que, per traduir les intervencions dels diputats catalans "no caldria contractar ningú més", en contra de l'argument del cost "inviable" que esgrimeix el govern espanyol. Llegeix més...

Visites Rebudes

08331279