ENXAMPEN D'AMAGATOTIS EL PRESIDENT DE LA CEOE, JOAN ROSELL, VISITANT JUNQUERAS A LLEDONERS

El president de la Confederación Española Organizaciones Empresariales (CEOE), Joan Rosell, ha visitat Oriol Junqueras a la presó de Lledoners.

L’empresari unionista i molt crític amb el procés, l’1-O i el republicanisme, va visitar el pres polític acompanyat del líder sindical de l’UGT espanyola, Pepe Álvarez. Rosell pretenia que la seva visita fos discreta i no transcendís als mitjans però no ho va aconseguir.
Publicitat

La visita es va produir el passat dijous i justament va coincidir amb una visita a la presó de diputats de la comissió de drets humans del Parlament basc. Per a cobrir aquest fet, hi havia desplaçada a Lledoners la periodista d’Euskal Telebista i va ser testimoni de la sortida del centre penitenciari del líder de la patronal i del sindicalista.

Els exabruptes de Rosell contra la independència

Rosell té un llarg historial de declaracions contra la independència de Catalunya: va arribar a dir que suposaria una “destrossa” de les relacions humanes, va amenaçar que les empreses “tardarien molt a tornar a Catalunya” després de l’1-O i va mostrar-se en contra del referèndum, ja que ell en sabia el resultat: “La majoria dels catalans no volen marxar, ni marxarem mai”. També ha estat el defensor d’una tercera via molt lluny d’un Estat federal: “Hi ha espais entre la submissió total i la independència”.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (9-10-2018)

LES ACUSACIONS DEL JUDICI: COMENCEN A FER AIGÜES

"Comença a fer aigües "


Joan J. Queralt

Van iniciar el dimarts 19 les seves declaracions Romeva, amb una solidesa espectacular, pròpia de la seva formació i trajectòria, i Rull, clar, sòlid i a bastament documentat. L'absurdament maratonià dimecres 20 van declarar Turull, Bassa, Borràs i Mundó. En respondre tots a una fiscalia sense esma, reiterativa i desorientada i a una Advocacia de l’Estat, ara per ara, més aviat fosca i testimonial, la jornada es va allargar baldant tothom i lesionant el dret de defensa.

La sessió va acabar amb una rebequeria, amb el consegüent absis de poder, del president del tribunal en fixar, malgrat les raonades peticions de l’advocat Jordi Pina, novament les deu del matí de dijous per reiniciar les sessions.

Dijous va ser un dia intens, però d’horari moderat. Vila, autojustificant-se, però sense abdicar dels seus plantejaments, i un Jordi Sànchez pletòric, que omplirà portades i planes durant molt de temps.

Semblava, amb aquesta cursa com un pollastre escapçat, que, no se sap per quins set sous, calia acabar com fos les declaracions dels acusats aquesta setmana. No ha estat així, perquè, tal com declaraven, tothom veia que no podia ser. Per acabar-ho d’adobar i de pressionar, el tribunal va fer pública l'agenda de citacions de testimonis. Semblava, pel seu atapeïment, més una llista de judicis de faltes que el calendari del judici més important de la història judicial espanyola. Com no podia ser d’altra manera, aquest calendari també s’ha redefinit. Llegeix més...

Opinions

Visites Rebudes

09244124