TORRA ACUSA EL REI I LA MONCLOA DE COMPORTAMENT " MAFIÓS " PER LES PRESSIONS A LES EMPRESES CATALANES

El president, Quim Torra, ha retret que qui ha posat en risc la cohesió i la convivència de manera irresponsable a Catalunya ha estat l'Estat espanyol. Des de la tribuna del Parlament ha titllat el paper del govern de Mariano Rajoy i del Rei Felip VI amb les pressions a empreses perquè marxessin de Catalunya de "comportament mafiós" i "indecència".

El cap de l'executiu català ha llançat aquests retrets durant el debat monogràfic sobre l'agenda social i la convivència, convocat a petició de Ciutadans, on ha advertit que "la fractura no vindrà mai per un debat polític". "La fractura és filla d'un silenci. Això sí que fractura", ha assegurat per la qual cosa ha reclamat una vegada més "un debat polític sense amenaces".

"El que realment fractura és que no es pugui fer un referèndum d'autodeterminació acordat i vinculant. No volem que ningú faci creure que la convivència és el silenci", ha exigit.

Ha estat al fil d'aquestes denúncies quan ha apuntat directament al govern de Mariano Rajoy i al rei Felip VI arran de l'operació per "fer xantatge" a empreses i bancs perquè marxessin de Catalunya.

El president ha titllat d'"indecència" i "comportament mafiós" en referència a la implicació de les dues principals institucions de l'Estat en l'operació, i ha aconsellat que abandonin el "joc brut i la por".

"De quin tipus de monarquia estem parlant?", s'ha preguntat el president que ha denunciat que el que està passant "és d'una perversitat absoluta": "Té com a fi acabar amb les persones que defensen una idea, és el que en diem la causa general contra l'independentisme", ha denunciat.

Torra ha insistit que l'independentisme ha estat sempre pacífic i ha mostrat el bon to. "Això en el fons també els cou. Hem parlat i practicat la revolució dels somriures, renunciem la violència i l'agressivitat", ha assegurat, tot advertint que la violència ha arribat amb l'1-O de les forces policials o amb les persones que arrenquen llaços.

Ha replicat als retrets de Ciutadans, advertint que l'espai públic ha de ser lliure i no és mai neutral i ha emplaçat a aturar la ultradreta als carrers de Catalunya, per "combatre l'ou de la serp del feixisme".
Prou amenaçar-nos

Torra no ha estalviat tampoc les crítiques a Ciutadans, impulsors del debat, a qui ha acusat de crispar la política catalana, parlant amb menyspreu, amb absència de respecte institucional. "Prou amenaçar-nos amb presons, amb el 155, quan nosaltres només volem tenir un debat democràtic i pacífic. No tinguin por mai de les urnes", ha reclamat.

Igualment els ha acusat que "mai no han estat al costat de la reinvindicació d'un finançament just" per a Catalunya i, tot i que ha insistit que aquesta no és la solució que proposa el Govern, els ha emplaçat a plantejar la seva proposta financera per superar aqueta situació.

Així mateix ha reclamat a la formació taronja que no facin un conflicte de l'escola ni de la llengua, una immersió que és un model a Europa, tot i que ha ironitzat que no ho desconeixen perquè "vostès no saben què passa, més enllà d'Espanya.

Informa:ELNACIONAl.CAT (10-10-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08636163