PUIGDEMONT VEU " EXTRAORDINÀRIAMENT ANORMAL" QUE EL PARLAMENT ESTIGUI A LES ORDRES DÙN JUTGE QUE COMET " ABUSOS "

Carles Puigdemont ha dit que veu “extraordinàriament anormal” que el Parlament de Catalunya estigui “a les ordres d’un jutge” que comet abusos. En declaracions als mitjans després de la presentació d’una exposició sobre l’1 d’octubre al Parlament Flamenc, a Brussel·les, Puigdemont ha afirmat aquest dimecres que “no és senzill” ni per a la cambra catalana ni per al govern “treballar en aquestes condicions”. “Un jutge de forma totalment il·legal interfereix en la composició de la majoria del ple decidida pels ciutadans”, ha denunciat Puigdemont criticant la justícia espanyola i el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena en concret.

“El senyor Llarena porta molts mesos intentant interferir en la normal vida del Parlament i el Govern de Catalunya, i li hem dit que no. El que no deixa de ser extraordinàriament anormal és que en una democràcia haguem d’estar a les ordres d’un jutge quan comet clars abusos de la legislació, i el nostre deure és continuar denunciant-ho”, ha dit.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (10-10-2018)

EL CATALÀ ES PODRIA USAR A " COST ZERO" AL PARLAMENT EUROPEU, MALGRAT LES EXCUSES DEL GOBIERNO

 

"El català es podria usar «a cost zero» al Parlament Europeu malgrat les excuses de l'Estat "

L'executiu de Pedro Sánchez ha rebutjat demanar l'ús oficial de la llengua catalana en els plens, tot i la invitació a fer-ho de Tajani, al·legant un "elevat cost"

 


 Carles Bellsolà

 

L'argument del govern espanyol per bloquejar que el català es pugui usar de forma oficial als plens del Parlament Europeu, que això tindria un "elevat cost" per a les arques públiques, no correspon a la realitat. Així ho destaquen fonts coneixedores de la realitat de l'Eurocambra, que recorden que pràcticament la meitat dels traductors al castellà que hi treballen són catalanoparlants.

"El cost seria negligible", afirmen a NacióDigital fonts de l'entorn del PDECat a l'Europarlament, que xifren entre un 40% i un 50% el percentatge dels traductors de castellà que són també catalanoparlants. Raonen també que, per traduir les intervencions dels diputats catalans "no caldria contractar ningú més", en contra de l'argument del cost "inviable" que esgrimeix el govern espanyol. Llegeix més...

Visites Rebudes

08331064