ARAGONÉS ACUSA PEPE BORRELL DE " CORRUPCIÓ EMPRESARIAL" I L'INSTA A DIMITIR

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha acusat el ministre d'Exteriors del govern espanyol, Josep Borrell, de "corrupció empresarial". Aragonès ha reaccionat així a la sanció que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha imposat a Borrell per la venda d'accions d'Abengoa el novembre del 2015, en un moment en què era conseller d'aquesta empresa.

Les accions pertanyien a una persona pròxima a Borrell. L'ara ministre disposava d'informació privilegiada, segons ha considerat la CNMV. "L'ús d’informació privilegiada en una empresa (i encara més, en una empresa cotitzada) per a benefici personal o familiar en detriment de la companyia és una forma de corrupció empresarial", ha escrit Aragonès a Twitter, que ha afegit a la mateixa piulada: "Borrell hauria de dimitir".

La CNMV ha confirmat aquest dimecres que ha resolt l'expedient contra Borrell per la venda d'accions d'Abengoa per un valor de 9.030 euros quan era conseller de la companyia i coneixia informació no desvetllada, tal com avançava aquest matí El Periódico. Borrell ha dit que estudia amb el seu advocat com recórrer la sanció de la CNMV, primer davant del Ministeri d'Economia i Empresa i, després, a la jurisdicció contenciós-administrativa.

El cas Abengoa

A finals de novembre del 2015, Abengoa tenia un deute net de 6.300 milions d'euros i va sol·licitar un preoncurs de creditors. Va aconseguir evitar la fallida a través d'un acord amb els creditors per la reestructuració del grup, concretament, mitjançant la injecció de 1.170 milions d'euros a canvi de cedir el 90% del capital a fons, bancs i bonistes. En el judici, a l'octubre del 2017, Borrell va al·legar que no va ser present a la reunió del consell de l'administració que va aprovar els pagaments.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (10-10-2018)

EL CATALÀ ES PODRIA USAR A " COST ZERO" AL PARLAMENT EUROPEU, MALGRAT LES EXCUSES DEL GOBIERNO

 

"El català es podria usar «a cost zero» al Parlament Europeu malgrat les excuses de l'Estat "

L'executiu de Pedro Sánchez ha rebutjat demanar l'ús oficial de la llengua catalana en els plens, tot i la invitació a fer-ho de Tajani, al·legant un "elevat cost"

 


 Carles Bellsolà

 

L'argument del govern espanyol per bloquejar que el català es pugui usar de forma oficial als plens del Parlament Europeu, que això tindria un "elevat cost" per a les arques públiques, no correspon a la realitat. Així ho destaquen fonts coneixedores de la realitat de l'Eurocambra, que recorden que pràcticament la meitat dels traductors al castellà que hi treballen són catalanoparlants.

"El cost seria negligible", afirmen a NacióDigital fonts de l'entorn del PDECat a l'Europarlament, que xifren entre un 40% i un 50% el percentatge dels traductors de castellà que són també catalanoparlants. Raonen també que, per traduir les intervencions dels diputats catalans "no caldria contractar ningú més", en contra de l'argument del cost "inviable" que esgrimeix el govern espanyol. Llegeix més...

Visites Rebudes

08331029