ARAGONÉS ACUSA PEPE BORRELL DE " CORRUPCIÓ EMPRESARIAL" I L'INSTA A DIMITIR

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha acusat el ministre d'Exteriors del govern espanyol, Josep Borrell, de "corrupció empresarial". Aragonès ha reaccionat així a la sanció que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha imposat a Borrell per la venda d'accions d'Abengoa el novembre del 2015, en un moment en què era conseller d'aquesta empresa.

Les accions pertanyien a una persona pròxima a Borrell. L'ara ministre disposava d'informació privilegiada, segons ha considerat la CNMV. "L'ús d’informació privilegiada en una empresa (i encara més, en una empresa cotitzada) per a benefici personal o familiar en detriment de la companyia és una forma de corrupció empresarial", ha escrit Aragonès a Twitter, que ha afegit a la mateixa piulada: "Borrell hauria de dimitir".

La CNMV ha confirmat aquest dimecres que ha resolt l'expedient contra Borrell per la venda d'accions d'Abengoa per un valor de 9.030 euros quan era conseller de la companyia i coneixia informació no desvetllada, tal com avançava aquest matí El Periódico. Borrell ha dit que estudia amb el seu advocat com recórrer la sanció de la CNMV, primer davant del Ministeri d'Economia i Empresa i, després, a la jurisdicció contenciós-administrativa.

El cas Abengoa

A finals de novembre del 2015, Abengoa tenia un deute net de 6.300 milions d'euros i va sol·licitar un preoncurs de creditors. Va aconseguir evitar la fallida a través d'un acord amb els creditors per la reestructuració del grup, concretament, mitjançant la injecció de 1.170 milions d'euros a canvi de cedir el 90% del capital a fons, bancs i bonistes. En el judici, a l'octubre del 2017, Borrell va al·legar que no va ser present a la reunió del consell de l'administració que va aprovar els pagaments.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (10-10-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08635934