EL GOBIERNO DEMANA ALS INDEPENDENTISTES " SUPORT" PER APROVAR EL PRESSUPOST

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha reclamat al Govern català que "busqui la sortida al conflicte". En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que "treballi per a tots els catalans" i que "desbloquegi la vida política a Catalunya i puguin funcionar totes les seves institucions". Alhora, la també ministra ha reclamat que els partits independentistes donin suport als pressupostos de l'Estat "perquè pugui avançar tota la societat", i ha indicat que aquests comptes "són molt beneficiosos per a Catalunya". Pedro Sánchez ha arribat aquest matí a un acord amb el líder de Podemos, Pablo Iglesias, sobre els pressupostos de l'any 2019.

"Quan parlem de pressupostos amb les formacions independentistes plantejarem millores molt importants per a la societat catalana", ha defensa la portaveu espanyola durant la roda de premsa. A més, Celaá ha deixat clar que "el poder judicial és independent i mai s'ha de creuar amb la política, tampoc a Catalunya".

Informa:ELMON.CAT

N.de la R.

Aprovar els pressupostos, a canvi de qué? És d'un gran cinisme dir que el poder judicial és independent. Per desgràcia ja es veu que a Catalunya hi ha gent i partits-ai!- que compren el discurs de Sánchez.

LES ACUSACIONS DEL JUDICI: COMENCEN A FER AIGÜES

"Comença a fer aigües "


Joan J. Queralt

Van iniciar el dimarts 19 les seves declaracions Romeva, amb una solidesa espectacular, pròpia de la seva formació i trajectòria, i Rull, clar, sòlid i a bastament documentat. L'absurdament maratonià dimecres 20 van declarar Turull, Bassa, Borràs i Mundó. En respondre tots a una fiscalia sense esma, reiterativa i desorientada i a una Advocacia de l’Estat, ara per ara, més aviat fosca i testimonial, la jornada es va allargar baldant tothom i lesionant el dret de defensa.

La sessió va acabar amb una rebequeria, amb el consegüent absis de poder, del president del tribunal en fixar, malgrat les raonades peticions de l’advocat Jordi Pina, novament les deu del matí de dijous per reiniciar les sessions.

Dijous va ser un dia intens, però d’horari moderat. Vila, autojustificant-se, però sense abdicar dels seus plantejaments, i un Jordi Sànchez pletòric, que omplirà portades i planes durant molt de temps.

Semblava, amb aquesta cursa com un pollastre escapçat, que, no se sap per quins set sous, calia acabar com fos les declaracions dels acusats aquesta setmana. No ha estat així, perquè, tal com declaraven, tothom veia que no podia ser. Per acabar-ho d’adobar i de pressionar, el tribunal va fer pública l'agenda de citacions de testimonis. Semblava, pel seu atapeïment, més una llista de judicis de faltes que el calendari del judici més important de la història judicial espanyola. Com no podia ser d’altra manera, aquest calendari també s’ha redefinit. Llegeix més...

Opinions

Visites Rebudes

09243715