EL GOBIERNO DEMANA ALS INDEPENDENTISTES " SUPORT" PER APROVAR EL PRESSUPOST

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha reclamat al Govern català que "busqui la sortida al conflicte". En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que "treballi per a tots els catalans" i que "desbloquegi la vida política a Catalunya i puguin funcionar totes les seves institucions". Alhora, la també ministra ha reclamat que els partits independentistes donin suport als pressupostos de l'Estat "perquè pugui avançar tota la societat", i ha indicat que aquests comptes "són molt beneficiosos per a Catalunya". Pedro Sánchez ha arribat aquest matí a un acord amb el líder de Podemos, Pablo Iglesias, sobre els pressupostos de l'any 2019.

"Quan parlem de pressupostos amb les formacions independentistes plantejarem millores molt importants per a la societat catalana", ha defensa la portaveu espanyola durant la roda de premsa. A més, Celaá ha deixat clar que "el poder judicial és independent i mai s'ha de creuar amb la política, tampoc a Catalunya".

Informa:ELMON.CAT

N.de la R.

Aprovar els pressupostos, a canvi de qué? És d'un gran cinisme dir que el poder judicial és independent. Per desgràcia ja es veu que a Catalunya hi ha gent i partits-ai!- que compren el discurs de Sánchez.

EL CATALÀ ES PODRIA USAR A " COST ZERO" AL PARLAMENT EUROPEU, MALGRAT LES EXCUSES DEL GOBIERNO

 

"El català es podria usar «a cost zero» al Parlament Europeu malgrat les excuses de l'Estat "

L'executiu de Pedro Sánchez ha rebutjat demanar l'ús oficial de la llengua catalana en els plens, tot i la invitació a fer-ho de Tajani, al·legant un "elevat cost"

 


 Carles Bellsolà

 

L'argument del govern espanyol per bloquejar que el català es pugui usar de forma oficial als plens del Parlament Europeu, que això tindria un "elevat cost" per a les arques públiques, no correspon a la realitat. Així ho destaquen fonts coneixedores de la realitat de l'Eurocambra, que recorden que pràcticament la meitat dels traductors al castellà que hi treballen són catalanoparlants.

"El cost seria negligible", afirmen a NacióDigital fonts de l'entorn del PDECat a l'Europarlament, que xifren entre un 40% i un 50% el percentatge dels traductors de castellà que són també catalanoparlants. Raonen també que, per traduir les intervencions dels diputats catalans "no caldria contractar ningú més", en contra de l'argument del cost "inviable" que esgrimeix el govern espanyol. Llegeix més...

Visites Rebudes

08331033