EL GOBIERNO DEMANA ALS INDEPENDENTISTES " SUPORT" PER APROVAR EL PRESSUPOST

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha reclamat al Govern català que "busqui la sortida al conflicte". En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que "treballi per a tots els catalans" i que "desbloquegi la vida política a Catalunya i puguin funcionar totes les seves institucions". Alhora, la també ministra ha reclamat que els partits independentistes donin suport als pressupostos de l'Estat "perquè pugui avançar tota la societat", i ha indicat que aquests comptes "són molt beneficiosos per a Catalunya". Pedro Sánchez ha arribat aquest matí a un acord amb el líder de Podemos, Pablo Iglesias, sobre els pressupostos de l'any 2019.

"Quan parlem de pressupostos amb les formacions independentistes plantejarem millores molt importants per a la societat catalana", ha defensa la portaveu espanyola durant la roda de premsa. A més, Celaá ha deixat clar que "el poder judicial és independent i mai s'ha de creuar amb la política, tampoc a Catalunya".

Informa:ELMON.CAT

N.de la R.

Aprovar els pressupostos, a canvi de qué? És d'un gran cinisme dir que el poder judicial és independent. Per desgràcia ja es veu que a Catalunya hi ha gent i partits-ai!- que compren el discurs de Sánchez.

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08655501