ELS PRIMERS DEJUNIS DE SUPORT ALS PRESOS ES FARAN A MONTSERRAT, CORNELLÀ I BARCELONA

La coordinadora d'accions de suport a la vaga de fam dels presos polítics ha anunciat que han preparat dues accions a Montserrat i Cornellà i una tercera prevista a Barcelona de dejuni col·lectiu per fer costat als presos polítics. El dejuni de Montserrat s'iniciarà diumenge a les 19h, amb un acte simbòlic que comença prenent un got d'aigua.

Segons han explicat els portaveus de la coordinadora Jordi Vilarasau i Vicenç Relats, el dejuni recull la inciativa en el mateix sentit que es va dur a terme l'any passat, està dirigit a persones d'entre 18 i 75 anys, i cal superar un control mèdic a banda del control que se segueix mentre es realitza l'acció. La durada del dejuni és un mínim de dos dies i un màxim de 7, i hi ha un topall de deu persones.

La iniciativa, que descriuen com "una acció de consciència, pròpia del moviment de la no-violència", s'impulsa des del web prouostatges.cat, on s'hauran d'inscriure tots aquells que hi vulguin prendre part. L'any passat van participar en els dejunis més de 300 persones.

El grup de coordinació d'actes de suport a la vaga de fam de Lledoners es va constituir aquest dilluns i l'integren, entre d'altres, l'ANC, Òmnium, l'AMI i l'Associació de Municipis de Catalunya, ERC, PDeCAT, CUP, el grup parlamentari de JxCAT i els membres dels Comuns Elisenda Alamany i Josep Nuet.

A banda de l'espai que hi ha preparat a l'abadia de Montserrat per dur a terme els dejunis, el de Cornellà començarà la setmana vinent, el dia 14, al casal parroquial Santa Maria, el mateix lloc on van posar-se en marxa els de l'any passat. La previsió és que l'espai de Barcelona estigui a punt divendres, tot i que no està encara confirmat.

Els dejunis aniran acompanyats d'altres accions. De moment, l'AMI organitza la presentació de mocions als Ajuntaments en suport a la vaga de fam.

Segons han explicat els portaveus, "la finalitat del grup és posar en comú i compartir les diferents iniciatives que sorgeixin de cara a donar suport a la vaga de fam i a qualsevol altre acció que puguin emprendre els presos".

Informa:ELNACIONAL.CAT (4-12-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08658426