" LA GRAN ATURADA": LES PROTESTES QUE HI HA CONVOCADES CONTRA LA REUNIÓ DEL CONSELL DE MINISTRES DEL 21-D A BARCELONA

‘La gran aturada’ és el lema amb què s’ha convocat des de l’organització política juvenil La Forja el 21 de desembre vinent per a protestar contra la reunió del consell de ministres espanyol que es farà a Barcelona. Les principals entitats sobiranistes de moment no han fet cap convocatòria de protesta contra la iniciativa del govern de Pedro Sánchez de portar a Catalunya una de les reunions setmanals del seu executiu; i de fer-ho just quan fa un any de les eleccions al parlament que va imposar Mariano Rajoy amb l’aprovació de l’article 155.

A la xarxa ja fa dies que circulen crides a protestar aquell dia, però de moment han estat poques i poc concretes. Hi ha, per ara, aquesta convocatòria de La Forja, fent una crida a dur les armilles grogues, símbol de les protestes contra l’alça del preu del carburant que han aconseguit que el president francès, Emmanuel Macron, acabés cedint.

Hi ha alguns CDR que fan crides a la xarxa a fer una aturada de país, amb el blocatge d’algunes infrastructures importantsscollir entre:

1. Frontera a La Jonquera
2. Frontera a Vinarós
3. Frontera a Aragó
4. Port de Tarragona
5. Port de Barcelona
6. AP7 a Girona
7. Aeroport de Barcelona
8. Ronda Litoral
9. Ronda de dalt
10. Diagonal/Pg Gràcia
11. C25 Manresa
12. Aeroport Reus-.

D’altres CDR han convocat assemblees per a decidir si convoquen mobilitzacions aquell dia.

I l’actor Toni Albà ha ajudar a donar-hi visibilitat amb un vídeo a Twitter que s’ha fet viral, vestit amb l'armilla groga.

La portaveu del govern, Elsa Artadi, ha dit avui que entenia els motius de la protesta, i la provocació que troba que significa. ‘Venir a fer aquesta reunió el 21 de desembre té un punt de provocació. Sobretot quan no s’ha començat a avançar en res; quan farà un any de les eleccions al parlament, unes eleccions que va guanyar l’independentisme però que els resultats no es van aplicar amb la intervenció del jutge Llarena quan es van voler fer debats d’investidura. En aquesta situació hi ha moltes maneres d’expressar-se de la ciutadania. La ciutadania de Catalunya encara té dret de protestar. Per tant, nosaltres també protegirem el dret de la gent de protestar.’

Informa:VILAWEB.CAT (4-12-2018)

 

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08658392