" NO ES FARÀ NI UN CERCLE NI UN RAIG DE LLUM" : L'ANC PREPARA UNA GRAN MANIFESTACIÓ DE CARA EL CONSELL DE MINISTRES DEL DIA 21 A BARCELONA

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha publicat aquest dimecres un missatge a través de les xarxes socials amb què fa una crida a la mobilització de cara al 21 de desembre, coincidint amb el consell de ministres que se celebrarà a Barcelona. Sota el lema 'Prepara't', l'ANC manifesta que la trobada és una visita de "l'Estat opressor a la colònia" i recorda que es produeix "un any després de la victòria independentista en unes eleccions imposades".

Tot i que l'ANC no ha especificat quines accions es duran a terme, el missatge publicat a través dels seus comptes assegura que "no es farà ni un cercle ni un llaç de llum".

L'anunci de l'organització arriba just l'endemà que el Govern qualifiqués la celebració del consell de ministres com "una provocació" del govern espanyol. La portaveu de l'executiu, Elsa Artadi, va criticar que des de Madrid no s'hagi emès "cap proposta per resoldre el conflicte polític a Catalunya" i va remarcar que "la gent té dret a protestar".

A banda de la mobilització impulsada des de l'ANC, l'organització juvenil La Forja va notificar ahir la celebració d'una protesta amb la voluntat d'aturar la reunió del govern de Sánchez. La plataforma de l'esquerra independentista diu que s'inspirarà en el moviment dels 'armilles grogues', que ha sacsejat França aquestes últimes setmanes i ha fet cedir el primer ministre del país, Emmanuel Macron, pel que fa a la seva pretensió d'apujar l'impost dels carburants.
Bottom L'octubre

Informa:ARA.CAT (5-12-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08658110