AMNISTIA INTERNACIONAL VETLLARÀ PEL " DRET A LA SALUT" DELS PRESOS EN VAGA DE FAM

Amnistia Internacional (AI) ha anunciat que farà “seguiment” de la vaga de fam dels presos independentistes.

La coordinadora de l’ONG a Catalunya, Adriana Ribas, ha afirmat aquest dimecres que analitzaran com “com reacciona Institucions Penitenciàries” a l’acció de protesta i vetllarà pel seu “dret a la salut”.

L’organització de defensa de drets humans se centrarà en particular en què “només sigui la decisió mèdica la que regeixi” qualsevol determinació que es prengui sobre els líders en vaga. Preguntada sobre quina hauria de ser la reacció de la UE a l’acció dels presos, Ribas ha apuntat que qualsevol pronunciament ajudaria a “generar un qüestionament del seu empresonament”.

L’activista ho ha explicat en la presentació de l’informe sobre la situació dels Drets Fonamentals a la Unió Europea (UE) el 2017 a la seu de les institucions europees a Barcelona. L’eurodiputat d’ERC Josep-Maria Terricabras, que ha assistit a l’acte, ha assegurat que la vaga de fam “ha remogut coses” a la UE.

Informa:ELNACIONAL.CAT (5-12-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08658485